Οι Ελληνικές Αρχές ψάχνουν να βρουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία της Καϊλή

από fimotro

Προσπαθούν να εντοπίσουν που έχει κρύψει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά εντός της χώρας

Περιουσιακά στοιχεία στα οποία δεν εμφανίζεται η ίδια η Εύα Καϊλή, αλλά έχει άμεση σχέση με χρήματα που της είχαν δώσει από το Κατάρ, αναζητά σύμφωνα με πληροφορίες ο οικονομικός εισαγγελέας σε συνεργασία με όλες τις αρχές της χώρας. Η έρευνα αναζητά στοιχεία ακόμα και σε offshore, καθώς εκτιμάται ότι σε παρόμοιες εξωχώριες εταιρείες έχουν διοχετευθεί εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα αναζητούνται και μετρητά τα οποία θα μπορούσε η Εύα Καϊλή να είχε κρύψει σε σπίτια που είχε αγοράσει ή ακόμα και σε σπίτια που δεν έχει αγοράσει η ίδια αλλά ο σύντροφός της.

Ήδη σήμερα εντοπίστηκε από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο όνομα της Εύας Καϊλή και του συζύγου της, εταιρεία που δημιουργήθηκε πριν ένα μήνα με αντικείμενο την εμπορία και εκμετάλλευση ακινήτων

Η εταιρεία έχει έδρα στο Κολωνάκι και την οδό Σκουφά και ήδη δεσμεύθηκε, ενώ πραγματοποιείται έλεγχος για την δραστηριότητα της.

Ο επικεφαλής της Αρχής επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης που έδωσε την εντολή για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της ευρωβουλευτού κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο.

Η εντολή για δέσμευση αφορά την Ευα Καιλή, τον σύζυγό της, τους γονείς και άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (αδέλφια) ενώ αναφέρεται σε ακίνητα, λογαριασμούς, πάσης φύσεως χρηματοπιστωτικά προϊόντα, εταιρείες και συμμετοχές σε αυτές και λοιπά.

Πρωτίστως, όμως, η δέσμευση στοχεύει στην αναζήτηση και στο μπλοκάρισμα μετρητών ή ακριβών κινητών πραγμάτων (δώρων) που μπορεί να αποδειχθεί ότι συνδέονται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα που έχει αποδοθεί ήδη από τις βελγικές αρχές και ερευνάται για την Εύα Καϊλή και τον ιταλικής καταγωγής σύζυγό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα