Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ο κορωνοϊός δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές του συστήματος υγείας, καθώς μόνο χθες σε Ευαγγελισμό και Αττικόν έγιναν 40 εισαγωγές, ενώ η πληρότητα σε εντατικές μονάδες για Covid-19 αγγίζει το 67%.

Στην Αττική βρίσκεται εδώ και εβδομάδες το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, προκαλώντας ισχυρές δονήσεις στο σύστημα υγείας. Καθημερινά γίνονται τουλάχιστον 70 εισαγωγές με τους 3 στους 4 ασθενείς να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία των Αθηνών.

Αυξάνονται οι νοσηλείες στην Αθήνα

Περισσότεροι από 718 ασθενείς νοσηλεύονται, με 87 να βρίσκονται διασωληνωμένοι και άλλοι 122 σε σοβαρή κατάσταση.

Στην Αττική, από τα 126 κρεβάτια εντατικής θεραπείας, τα 82 είναι ήδη κατειλημμένα, ποσοστό 67%. Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν Ευαγγελισμός και Σωτηρία.

Ο Φώτης Τουλγαρίδης, γιατρός στον Ευαγγελισμό, τονίζει ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα όρια τους, καθώς δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις. Η ενίσχυση των νοσοκομείων είναι επιτακτική ανάγκη. «Η προσπάθεια που κάνει το προσωπικό είναι συγκινητική».

Η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία συνεπάγεται και με αύξηση των διασωληνώσεων. Μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να οδηγήσει σε κορεσμό τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Την ίδια ώρα τη λήψη νέων μέτρων θα εξετάσουν τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας σε περίπτωση επιδείνωσης της διασποράς του κορωνοϊού. Σε συνεδριάσεις που θα έχουν οι ειδικοί θα εκτιμήσουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, με πρώτη επιλογή να παραμένει η πιστή εφαρμογή όλων των μέτρων που έχουν ληφθεί έως σήμερα.

Ορισμένα από τα μέτρα που θα εξεταστούν για την Αττική είναι τα εξής:

  • Η αυστηροποίηση των μέτρων στις πλατείες ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού.
  • Η υποχρεωτικότητα της μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους στην Αττική.
  • Σε επόμενη φάση θα εξεταστούν αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια κ.α). Συγκεκριμένα, υπάρχει σκέψη αυτά να κλείνουν στις 22:00, ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση ελέγχονται οι οικονομικές επιπτώσεις του μέτρου, καθώς ένας ολόκληρος κλάδος θα φτάσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα