Οι ειδικοί αποφασίζουν να ανοίξουν τα σχολεία

από fimotro

Σήμερα Παρασκευή η κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής

Έφτασε, όπως όλα δείχνουν, η πιο κρίσιμη μέρα για το άνοιγμα των σχολείων. Στην συνεδρίαση των επιδημιολόγων και λοιμωξιολόγων θα συζητηθούν, κατά πληροφορίες, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τα χιονοδρομικά κέντρα και η μετακίνηση μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων. Επιπλέον, στο «τραπέζι» θα βρίσκεται και το θέμα της λειτουργίας των πρακτορείων ΟΠΑΠ, όπως και οι δραστηριότητες του κυνηγιού και ψαρέματος. Τα τελευταία σχετίζονται με την ελεύθερη διέλευση από τη μία Περιφερειακή Ενότητα στην άλλη, για την οποία υπάρχουν επιφυλάξεις. Ενδεχομένως αναζητηθεί μια λύση να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για συγκεκριμένες δραστηριότητες.Σε κάθε περίπτωση, όπως όλα δείχνουν, το επόμενο «μεγάλο» άνοιγμα, που μάλλον θα είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τοποθετείται χρονικά την 1η Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν και το λιανεμπόριο δεν επιφέρει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, θα συζητηθεί μετά από δύο εβδομάδες η δύσκολη «εξίσωση» της εστίασης.

Εν τω μεταξύ, σε ένα καλό σημείο και καλό σχετικά επιδημιολογικό επίπεδο βρίσκεται η Ελλάδα και η κατάσταση θα σταθεροποιείται όσο τηρούμε τα μέτρα προστασίας, συνεχίζουν όμως να προβληματίζουν ο 7ημερος κυλιόμενος μέσος όρος που είναι 480 κρούσματα την ημέρα, η μέση ηλικία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που είναι τα 46 χρόνια και οι ηλικίες σε έξαρση 45-54 και 65 έως 74 ετών.

Αυτά τα στοιχεία μας προβληματίζουν είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση και επανέλαβε την παράκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Στη χώρα υπάρχουν 5.881 ενεργά κρούσματα, τα 2.304 στην Αττική και τα 1.482 στην Κεντρική Μακεδονία. Περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες ανά 100.000 πληθυσμού εμφανίζονται στις Περιφερειακές Ενότητες Δυτικής Αττικής, Θάσου και Βοιωτίας.

Σημείωσε ότι από τους 300 διασωληνωμένους, οι 112 είναι ηλικίας από 18 έως 64 ετών. Πρόσθεσε ότι η κάλυψη κλινών ΜΕΘ Covid μειώνεται. Παραμένει κατειλημμένο το 50% των κλινών ΜΕΘ στην επικράτεια, 59% στην Αττική, 57% στην Θεσσαλονίκη. Ωστόσο “φτάσαμε στην αρχή του τέλους αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που είναι ο εμβολιασμός”, είπε ο υπουργός. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν έχουμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων λόγω των εορτών, γι’ αυτό προχωράμε σταδιακά στο άνοιγμα δραστηριοτήτων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα