Οδός Τοπαλούδη στο Διδυμότειχο στη μνήμη της αδικοχαμένης Ελένης

από fimotro

Το όνομα της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη θα πάρει κεντρική οδός του Διδυμοτείχου, ύστερα από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την επίσημη τελετή ονοματοδοσίας να σχεδιάζεται για τον Νοέμβριο, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την άγρια δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας.

Η απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο «για να υπενθυμίζει στις επόμενες γενιές την ανάγκη εξάλειψης κάθε είδους βίας και ρατσισμού ειδικά απέναντι στις γυναίκες», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου και πρόσθεσε πως, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, θα δημιουργηθεί και ένα μνημείο για την Ελένη Τοπαλούδη, την οποία χαρακτηρίζει «σύμβολο κατά της βίας εις βάρος των γυναικών». «Τα γεγονότα της δολοφονίας της ήταν συνταρακτικά και πήραν τέτοιες διαστάσεις ώστε η Ελένη έγινε σύμβολο για όλες τις γυναίκες, για όλες τις κακοποιημένες γυναίκες. Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ως δήμος ήταν να την τιμήσουμε και να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι δεν είναι όλα ρόδινα, ο κόσμος δεν είναι πάντοτε ένα όμορφο μέρος όπου όλα κυλούν αρμονικά, καθώς υπάρχουν και περιπτώσεις που πρέπει να προστατευτούμε από εκδηλώσεις βίας και ρατσισμού», υπογράμμισε.

Παράλληλα, τόνισε ότι «κάθε χρόνο και στην Ελλάδα και παγκοσμίως θρηνούμε θύματα γυναίκες μέσα από τέτοιες καταστάσεις», ενώ είπε ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο τρόπος με τον οποίο διαδραματίστηκαν τα γεγονότα και όσα αποκαλύφθηκαν αργότερα επηρέασαν τόσο πολύ την κοινωνία, που ο δήμος θεώρησε σωστό να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία με σκοπό να θυμόμαστε τη δολοφονία της αδικοχαμένης Ελένης και στο μέλλον να γίνουμε καλύτεροι και ως κοινωνία και ως άνθρωποι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα