Oδοντίατρος Ευάγγελος Bιάζης: Στόχος μου είναι κάθε άνθρωπος να μπορεί να χαμογελάσει γρήγορα

από fimotro

Ο πετυχημένος οδοντίατρος μιλάει στο fimotro

Το πρώτο ερώτημα που απασχολεί μικρούς και μεγάλους όταν είναι να μπουν σε διαδικασία  ορθοδοντικής θεραπείας πάντα είναι στερεότυπο και διαχρονικό. “Πότε θα βγάλω τα σιδεράκια; “. Αυτό και μόνο του σαν ερώτημα αποτελούσε για πολλά χρόνια μια αρνητική εμπειρία και δημιουργούσε στον ασθενή μια αρνητική ψυχολογία. Και αυτό διότι παλαιότερα θεωρείτο δεδομένο ό τι μια ορθοδοντική θεραπεία θα διαρκέσει 2, 3 ή και περισσότερα χρόνια.

Αν λοιπόν κάποιος σας έλεγε ότι πλέον είναι δυνατόν η ορθοδοντική θεραπεία να είναι ολοκληρωμένη σε πολύ μικρούς χρόνους θεραπείας, τόσο μικρούς ώστε σε πολλές περιπτώσεις να μπορούμε να  έχουμε χρόνους θεραπείας περίπου 100 μέρες θα το πιστεύατε; Σίγουρα όχι. Και αν κάποιοι το πιστεύατε σίγουρα θα περιμένατε ότι το μικρό αυτό χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η ορθοδοντική θεραπεία θα έχετε να περάσετε μία πολύ δύσκολη εμπειρία όπως πόνο και ταλαιπωρία. Αυτό είναι φυσικό να το σκεφτεί κάποιος. Πώς είναι δυνατόν μία ορθοδοντική θεραπεία που διαρκούσε δύο η και περισσότερα χρόνια και κατά τη διάρκεια της θεραπείας πολλές φορές είχε πόνο και ταλαιπωρία, τώρα αυτό να μπορεί να γίνει σε πολύ μικρότερο χρόνο και σχετικά ανώδυνα;

Από την άλλη μεριά καμιά θεραπευτική διαδικασία στον οργανισμό δεν διαρκεί πολλά χρόνια. Ένα τραύμα για παράδειγμα χρειάζεται λίγες μέρες για να επουλωθεί, ενώ ένα σπασμένο πόδι σίγουρα δεν χρειάζεται να περιμένουμε δύο η περισσότερα χρόνια για να αποκατασταθεί. Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος αποκατάστασης ενός σπασμένου οστού δεν ξεπερνά τις 60 με 90 μέρες. Στην μετακίνηση των δοντιών, καθώς τα δόντια μετακινούνται το οστό γύρω από τα δόντια αποδομείται και αναδομείται προκειμένου τα δόντια να μετακινηθούν. Η λειτουργία αυτή μπορεί να θεωρηθεί ανάλογη της αποδόμησης (με το σπάσιμο) και της αναδόμησης ενός σπασμένου ποδιού. Η ορθοδοντική μετακίνηση λοιπόν γιατί να χρειάζεται χρόνια για να ολοκληρωθεί; Ο οργανισμός είναι αυτός που θα μας υποδείξει μια διαδικασία με την οποία μετακινεί τα δόντια στη σωστή τους θέση ή τέλος πάντων σε μια θέση και πόσο χρειάζεται ο οργανισμός αυτή τη διαδικασία να την επιτύχει. Ποια είναι λοιπόν αυτή η διαδικασία μετακίνησης των δοντιών; Η ανατολή των δοντιών που γίνεται όταν είμαστε μικροί σε ηλικία. Η ανατολή των δοντιών είναι η διαδικασία που γίνεται όταν κάποιο δόντι εμφανιστεί στο στόμα μέχρι να πάρει την τελική του θέση στον οδοντικό φραγμό.

Τα δόντια μας λοιπόν μετά την ανατολή των δοντιών στην τελική τους θέση θα αξιολογηθούν. Αν όλα είναι τέλεια τότε προφανώς δεν χρειάζεται κάποια ανθρώπινη παρέμβαση από εμάς και επομένως δεν προχωρούμε σε κάποια θεραπευτική ορθοδοντική παρέμβαση. Αν όμως τα δόντια είναι στραβά επειδή δεν ανέτειλαν σωστά (βρήκαν κάποια δυσκολία) και εμφανίστηκαν στο στόμα με κλίση, πλάγια, επικαλυπτόμενα ή σε απόσταση μεταξύ τους και, ως αποτέλεσμα, το φατνιακό οστό παρουσιάζει υποπλασία ή υπερπλασία (ορθοδόντωση, αγγλικός όρος orthodontosis). Επομένως πρέπει τότε να παρέμβουμε και να προσπαθήσουμε να προκαλέσουμε κίνηση στα προβληματικά δόντια, ανάλογη της φυσιολογικής ανατολής των δοντιών. Με άλλα λόγια να βοηθήσουμε τα δόντια να συνεχίσουν την ανατολή τους με σωστό τρόπο.

Υπάρχει κάποια τεχνολογία αιχμής που μπορεί να προκαλέσει τέτοια κίνηση; Υπάρχει κάποια τεχνολογία που μπορεί να προκαλέσει στα δόντια κίνηση ανάλογη της φυσιολογικής ανατολής των δοντιών; δηλαδή μια τεχνολογία που θα μετακινεί ολόκληρο το δόντι στη σωστή του θέση από την αρχή της θεραπείας μετακινώντας ταυτόχρονα τη ρίζα (το κομμάτι του δοντιού δηλαδή που δεν φαίνεται) και την μύλη του δοντιού (το κομμάτι του δοντιού που φαίνεται) στην τελική του θέση, συνεχίζοντας δηλαδή τη φυσιολογική ανατολή των δοντιών; Μία τέτοια τεχνολογία είναι επόμενο πως αν υπάρχει θα μετακινεί τα δόντια σε χρόνους ανάλογους της φυσιολογικής ανατολής των δοντιών, η οποία να επισημάνουμε ότι έχει διάρκεια μερικούς μήνες.

Η τεχνολογία λοιπόν αυτή όχι μόνο υπάρχει αλλά έχει και ελληνική προέλευση.  Έχοντας εφευρεθεί από τον καθηγητή της ορθοδοντικής Αντώνη Βιάζη στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η Fastbraces(R) Τεχνολογία, είναι μια αληθινή αμερικανική καινοτομία που γιορτάζει τα 30 της χρόνια παροχής προϊόντων που βοηθούν τους οδοντίατρους και τους ορθοδοντικούς να ισιώσουν τα δόντια με ασφάλεια, γρήγορα και εύκολα ακόμη και σε περίπου 100 ημέρες. Αυτή η τεχνολογία είναι δημοφιλής τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Η τεχνολογία Fastbraces(R) είναι πλέον παγκοσμίως γνωστή και χρησιμοποιείται από γιατρούς σε περισσότερες από 50 χώρες όπου χιλιάδες ασθενείς έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με επιτυχία.

Δοκιμασμένο in vitro και in vivo από πανεπιστήμια τη δεκαετία του 90, (in vitro σημαίνει έξω από το κύτταρο σε ένα τεχνητό περιβάλλον που αποτελεί ανακατασκευή του βιολογικού μοντέλου ενώ in vivo σημαίνει μέσα στο κύτταρο υπό φυσικές συνθήκες), τα συστήματα ορθοδοντικών αγκίστρων (τριγωνικά σιδεράκια) υψηλής απόδοσης στην Fastbraces(R) Τεχνολογία φέρνουν όρθιες τις ρίζες των δοντιών προς την τελική τους θέση, (orthoeruprtion δηλαδή ορθοδοντική κίνηση ανάλογη της φυσιολογικής ανατολής των δοντιών), από την αρχή της θεραπείας με ένα μόνο τετράγωνο σύρμα και έτσι αποκαθιστούν τη φυσική φατνιακή μορφολογία των οστών με τα δόντια στη θέση τους ίσια. Η μειωμένη ενόχληση είναι ένα άλλο πλεονέκτημα στη συγκεκριμένη Τεχνολογία. Στην πραγματικότητα, ο εφευρέτης δεν συνταγογραφούσε ποτέ φάρμακα για τον πόνο στους χιλιάδες ασθενείς του.

Η τεχνολογία Fastbraces(R) υποστηρίζεται από τρία νέα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Δύο από αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας αφορούν την αποκατάσταση του φατνιακού οστού και τη θεραπεία της ουλίτιδας των στραβών δοντιών (ορθοδοντίτιδα, αγγλικός όρος orthodontitis). Πρόκειται για διπλώματα ευρεσιτεχνίας ορόσημο που θα έχουν αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι κλινικοί γιατροί αντιμετωπίζουν τις ορθοδοντικές ανωμαλίες και την περιοδοντική νόσο. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία Fastbraces(R) επιτρέπει στους παρόχους οδοντιάτρους να αναπτύσσουν το φατνιακό οστό γύρω από τα δόντια που έχουν υποστεί κακή ανατολή, προκειμένου να τα ισιώσουν και να αποφύγουν εξαγωγές δοντιών ή μερικές φορές ακόμη και χειρουργική επέμβαση στις γνάθους. Επιπλέον, η Fastbraces(R) Τεχνολογία δίνει πλέον τη δυνατότητα στους υγιεινολόγους και τους οδοντιάτρους να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν αυτήν την επίμονη μορφή ουλίτιδας ακόμη και σε λιγότερο από 100 ημέρες με καλή συνεργασία με τους ασθενείς.

Οι οδοντίατροι πάροχοι Fastbraces(R) χρησιμοποιούν ένα απλό σχέδιο 7 βημάτων για τον έλεγχο ολόκληρης της θεραπείας για να δώσουν στους ασθενείς τους ένα ποιοτικό αποτέλεσμα χωρίς να βασίζονται στη συμμόρφωση του ασθενούς, όπως συμβαίνει με τους ορθοδοντικούς νάρθηκες. Τα σιδεράκια της τεχνολογίας Fastbraces(R) αποτελούνται από μοναδικά σχεδιασμένα στηρίγματα (σιδεράκια) που είναι αισθητικά διαφανή ή μεταλλικά και ένα ελαφρύ εύκαμπτο σύρμα νικελίου-τιτανίου υψηλής τεχνολογίας σχεδιασμένο να παρέχει άμεση κίνηση της ρίζας από την έναρξη της θεραπείας που μπορεί επίσης να ανοίξει χώρους για εμφυτεύματα ακόμη και σε περίπου 100 ημέρες. Αυτή η τεχνολογία διδάσκεται σε ειδικό χώρο που λέγεται <<Fastbracesuniversity.com Campus>> στο Ντάλας του Τέξας και σε σεμινάρια σε όλο τον κόσμο. Ο χώρος αυτός ιδρύθηκε το 2006, και είναι γνωστός σε χιλιάδες οδοντιάτρους σε όλο τον κόσμο ως η βάση των Fastbraces(R ) Προγραμμάτων Τεχνολογικής Κατάρτισης.

Ποιος είναι ο οδοντίατρος Ευάγγελος Βιάζης;
Ο οδοντίατρος Ευάγγελος Βιάζης, αδερφός του εφευρέτη, Αντωνίου Βιάζη αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα. Κατέλαβε την πέμπτη θέση στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην οδοντιατρική σχολή ανάμεσα σε χιλιάδες υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα. Το 2000 φέρνει την τεχνολογία Fastbraces(R) στην Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία. Τον Ιανουάριο του 2000 άνοιξε το πρώτο του ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα, όπου άρχισε να ασκεί τόσο τη γενική οδοντιατρική όσο και την ορθοδοντική. Ανέλαβε κάθε ορθοδοντική περίπτωση και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις μπόρεσε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τον ασθενή χωρίς εξαγωγές δοντιών και ο χρόνος θεραπείας κυμαινόταν από 3 μήνες έως περίπου ένα χρόνο. Τα τελειωμένα περιστατικά του ήταν τόσο εντυπωσιακά και οι ασθενείς του ήταν τόσο ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα που το 2004 πήρε τη μεγάλη απόφαση να περιορίσει την πρακτική του αποκλειστικά στην ορθοδοντική. Άνοιξε το δεύτερο ιατρείο του στην Αθήνα το 2011 και το τρίτο το 2016. Είναι ο συγγραφέας και ο εκδότης του βιβλίου Fastbraces(R) Greece, Atlas of Clinical Cases. Η επαγγελματική του ορθοδοντική σελίδα στο Facebook έχει πάνω από 120000 θαυμαστές. Ως μέλος της διεθνούς ομάδας υποστήριξης της Orthoworld, ο Ευάγγελος Βιάζης συμβουλεύει και διδάσκει οδοντιάτρους σε όλο τον κόσμο σχετικά με τη χρήση των τεχνολογιών Fastbraces(R). Έχει αντιμετωπίσει περιπτώσεις που έχουν δημοσιευτεί καθώς και παρουσιάζονται από ομιλητές Fastbraces(R) σε όλο τον κόσμο ως παραδείγματα του τι μπορεί να κάνει η Τεχνολογία Fastbraces(R) για τους ασθενείς. Τέλος, έχει αναδείξει δυνατότητες της τεχνολογίας Fastbraces(R), ειδικά για τη θεραπεία σκελετικών περιπτώσεων χωρίς χειρουργική επέμβαση στις γνάθους, που ήταν προηγουμένως άγνωστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα