Όχι Φίλη στην πρόταση Τσίπρα για εκλογή από τη βάση: Θα οδηγήσει σε αρχηγικό κόμμα

από fimotro

Τη διαφωνία του με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή αρχηγού από τη βάση του κόμματος εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, ο οποίος υποστήριξε πως η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε αρχηγικό και σε star system κόμμα.
«Υπάρχει μια πίεση από το σύστημα να δημιουργηθούν αρχηγικά κόμματα. 
Όταν ψηφίζουν 300- 400.000 σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να εκλέξουν αρχηγό, είναι η εκχώρηση μιας εντολής χωρίς να υπάρχει από εκεί και πέρα ένας έλεγχος. 

Σε αυτή την τάση που είναι ισχυρή σήμερα, προσπαθούν να σπρώξουν και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Να γίνει ένα κόμμα συστημικής μετάλλαξης.
Δεν συμφωνούμε.
Πιστεύω ότι θα κουβεντιάσουμε και αυτές τις προτάσεις στο Συνέδριο μας και θα βρούμε κάποια λύση, η οποία θα συνδυάζει τη δημοκρατική λειτουργία και τον αριστερό χαρακτήρα του κόμματος» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Φίλης.

Δεν θέλουμε ένα star system κόμμα

«Εμείς δεν θέλουμε ένα κόμμα – star system, αστεριών λαμπερών ή λιγότερο λαμπερών, θέλουμε ένα κόμμα το οποίο να οργανώνεται στη βάση μιας ισότιμης συμμετοχής των μελών, που σημαίνει να γνωρίζει ο ένας τον άλλον και να επιλέγει.
Αυτή είναι η πραγματικότητα» υποστήριξε ο κ.Φίλης, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει μια τάση στο σύστημα και στην Ελλάδα και διεθνώς, «που δεν αφορά την Αριστερά, να έχουμε δήθεν αποκέντρωση, ουσιαστικά μέλη που δεν θα συγκροτούν οργανώσεις, αλλά θα έχουν μια χαλαρή σύνδεση ψηφιακού χαρακτήρα πολλές φορές, ταυτόχρονα με μια συγκεντρωτική από τα πάνω ηγεσία».
«Αυτό το σχήμα δεν μας εκπροσωπεί.
Θέλουμε Δημοκρατία σε όλες τις βαθμίδες του κόμματος.
Σε αυτό τον δρόμο βρισκόμαστε, έγιναν προτάσεις και από τον Αλέξη Τσίπρα, έχουμε και άλλες απόψεις, θεωρούμε ότι ένα κόμμα δημοκρατικό, σημαίνει ένα κόμμα που δεν θα είναι αρχηγικό.
Θα λειτουργεί με τρόπο ισότιμο για όλα τα μέλη του και θα προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή των ανθρώπων.
Όχι την ανάθεση και την ανάδειξη ζητημάτων σε άλλους.
Θα τα δούμε όλα αυτά στο συνέδριό μας, ανοιχτό, δημοκρατικό με τις διαφορές μας, δεν φοβόμαστε τις διαφορές μας. αντιθέτως είναι η δύναμή μας, γιατί οι διαφορετικές απόψεις καταλήγουν σε συνθέσεις και ενδυναμώνουν το κόμμα», υποστήριξε ο κ.Φίλης.

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα