Ο Βέμπερ υπέρ της αναστολής της Τελωνειακής Ένωσης

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σε δήλωση στήριξης της ελληνικής επιστολής σχετικά με την τελωνειακή σύνδεση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας προέβη στην εφημερίδα “Καθημερινή” ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.

“Η περίοδος της διπλωματίας έχει παρέλθει”, σημείωσε ο κ. Βέμπερ στη δήλωσή του στην εφημερίδα. “Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, στη βόρεια Κύπρο και με τις έρευνες για αέριο που διεξάγει, οι παραβιάσεις του διεθνούς Δικαίου, είναι προφανείς σε όλους. Όποια κι αν είναι τα κίνητρα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Συνεπώς υποστηρίζω κάθε θεμιτή αντίδραση, μεταξύ των οποίων την αναστολή της τελωνειακής ένωσης Ε.Ε.-Τουρκίας και νέες κυρώσεις κατά ατόμων”.

Ο συντηρητικός Γερμανός ευρωβουλευτής σημείωσε ότι η διατύπωση στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής την περασμένη εβδομάδα “δεν ήταν αρκετά ισχυρή”.

Είναι σαφές, τόνισε, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν “δεν είναι έτοιμος για έναν εποικοδομητικό διάλογο” και ότι “τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουμε και να δράσουμε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα