Ο Τσίπρας ξέρει ότι ο Τζανακόπουλος είναι πιο αντιπαθητικός και από τον… Πολάκη στον μεσαίο χώρο

Η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ξεκινήσει. Οι εσωκομματικές εκλογές για την κεντρική επιτροπή, η «αυτοκρατορική» επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία μαζί με το θρίαμβο προεδρικών και πασοκογενών στελεχών, αλλά και ο καταποντισμός της «Ομπρέλας», δείχνουν το δρόμο για τη νέα διαμόρφωση του εσωκομματικού τοπίου.

Παρά την έντονη φημολογία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Και αυτό γιατί  το «κλειδί» των επερχόμενων αλλαγών θα είναι η θέση του γραμματέα του κόμματος.

Ο σημερινός γραμματέας διαρρέει δεξιά και αριστερά ότι έχει προβάδισμα για τη θέση του γραμματέα. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Ο Τζανακόπουλος είναι εξαιρετικά αντιπαθητικός στον μεσαίο χώρο. Ίσως είναι πιο αντιπαθητικός και από τον Πολάκη. Έτσι μάλλον θα αναγκαστεί να συμφωνήσει για να αποχωρήσει.

Στην περίπτωση αυτή προβάδισμα φέρεται να έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Ολγα Γεροβασίλη και η πασοκογενής Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Και οι δύο έχουν το προφίλ που μπορεί να υπηρετήσει τη θέση και είναι και οι δύο αμιγώς «προεδρικές». Η κ. Γεροβασίλη έχει αναφορές στον «αρχαϊκό» ΣΥΡΙΖΑ και συμπάθειες σε όλες τις τάσεις. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανήκει στις νέες προσθήκες και έχει στο βιογραφικό της μεταξύ άλλων ότι έχει διατελέσει και γραμματέας του –πανίσχυρου τότε- ΠΑΣΟΚ την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου.

Η υπόθεση του γραμματέα αναμένεται να κλειδώσει μέσα στην εβδομάδα και κατ’ επέκταση να επηρεάσει με το μορφή του ντόμινο και τις υπόλοιπες κορυφαίες εσωκομματικές καρέκλες. Και αυτό γιατί π.χ. μια μετακίνηση της κ. Γεροβασίλη θα σημάνει ότι χηρεύει η νευραλγική θέση της γραμματέως της ΚΟ, η οποία θα πρέπει να καλυφθεί απαραιτήτως από στέλεχος των προεδρικών.

Αλλαγές ενδέχεται να υπάρχουν και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, καθώς η παρουσία εκεί του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν συγκεντρώνει και πολλά θετικά σχόλια, σε αντίθεση με τους άλλους δύο, Γιάννη Ραγκούση και Πάνο Σκουρλέτη, οι οποίοι πέφτουν με περισσότερο πάθος στη «φωτιά» της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Οι προεδρικοί διαπιστώνουν ελλιπή διάθεση του –γεμάτου «αστική αυτοπεποίθηση»- Ε. Τσακαλώτου για σκληρή κόντρα στη Βουλή που δείχνει να προτιμά τις «χαριτωμένες αμπελοφιλοσοφίες», όπως λένε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα