Ο Τζανάκης προτείνει για τους ανεμβολίαστους να μην αποζημιώνονται για τα φάρμακά τους

από fimotro

Να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση των εμβολίων για τους άνω των 65 ετών προτείνει ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ενώ προχωρά και σε μια ακραία πρόταση για τους ανεμβολίαστους για τους οποίους λίγο πολύ προτείνει να μην λαμβάνουν αποζημίωση για τη φαρμακευτική τους κάλυψη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ο κ. Τζανάκης αναφερόμενος στην τρίτη δόση είπε:

«Προσωπική μου άποψη είναι να γίνει πάνω από τα 60 αλλά ακόμα περισσότερο πάνω από τα 65. Ξέρετε το επόμενο κύμα, τώρα λέμε ότι είναι το κύμα των ανεμβολίαστων, το επόμενο κύμα το οποίο θα έρθει θα είναι το κύμα των εμβολιασμένων πάνω από 65 ετών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση. Και μάλιστα κάποιοι έχουν πολυ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, είναι πάνω των 65 ετών και είναι εμβολιασμένοι διπλά και δεν πάνε να κανουν τρίτη δόση αυτοί κινδυνεύουν να διασωληνωθούν και να πεθάνουν κιόλας παρότι είναι ολοκληρωμένος ο εμβολιασμός. Επομένως εκ των ουκ άνευ είναι ότι θα πρέπει η τρίτη δόση να γίνει και θα πρέπει οπωσδήποτε να μπει υποχρεωτικότητα σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες. Είμαι απολύτως σύμφωνος σε αυτό, υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού πρέπει να μπει πάνω από τα 65 σε όλο τον κόσμο και ειδικά στους ανεμβολίαστους. Αυτοί κιόλας θα πρέπει με κάποιο τρόπο να πειθαναγκαστούν να εμβολιαστούν. Είναι αυτοί οι οποίοι πιέζουν το σύστημα».

Σε ερώτηση για το πως θα πειστούν οι ανεμβολίαστοι να εμβολιαστούν ο ίδιος ζήτησε να ισχύσει ένα πέναλτι που θα αφορά στην κάλυψη της χρόνιας φαρμακευτικής αγωγής τους.

«Εγώ θα έβλεπα ένα πέναλτι όσον αφορά την κάλυψη της χρόνιας φαρμακευτικής αγωγής, να μην αποζημιώνεται στο ποσοστό που αποζημιώνεται. Γιατί για να κάνεις υποχρεωτικότητα θα πρέπει να υπάρχει ένα πέναλτι αλλιώς κανείς δεν θα ακούσει» είπε ενώ ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο για το αν είναι «άγριο όλο αυτο» απάντησε:

«Δεν είναι άγριο άλλοι άνθρωποι με τα πενιχρά τους εισοδήματα να αναγκάζονται να φορολογούνται προκειμένου να καλυφτεί το αυξημένο κόστος νοσηλείας και θεραπείας τους εάν πάθουν covid; Δεν μιλάμε για νοσοκομειακή κάλυψη, αυτό δεν το συζητάμε, μιλάμε ίσως για την χρόνια φαρμακευτική του αγωγή. Δεν μου αρέσει καθόλου και που το λεω μετανιώνω που το λεω πλην όμως βλέποντας το τι παθαίνουν αυτοί οι άνθρωποι έχοντας ζήσει τα δράματα οικογενειών με τους ανεμβολίαστους αυτής της ηλικίας οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους ενώ έχουν 20-25 χρόνια παραγωγικής ζωής ακόμα μπροστά τους να χαρούν την οικογένεια τους, τα εγγόνια τους, τα παιδιά τους πραγματικά θα πρέπει με κάποιο τρόπο να συνετιστούν».

Σχετικά με τη νόσηση των εμβολιασμένων ανέφερε: «Δεν νομίζω Δεν νομίζω οτι κολλάνε οι εμβολιασμένοι πιο εύκολα. Δεν είναι ξεκαθαρισμένο αν κολλάνε σε ποια έκταση και με ποια ευκολία, η μέχρι τώρα γνώση λεει οτι κολλάνε πολύ πιο δύσκολα άλλους ανθρώπους και πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Πάντως εμείς λειτουργούμε ως να είναι μεταδοτικοί».

Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να κάνουν και οι εμβολιασμένοι rapid test ήταν αρνητικός.

«Όχι δεν πρέπει να κάνουν διότι οι εμβολιασμένοι αυτη τη στιγμή είναι μια μερίδα ανθρώπων που πολύ λίγο μεταδίδουν, πολύ λιγότερο πάσχουν και εν πάση περιπτώσει θεωρείτε ασφαλής με τα στοιχειώδη μέτρα τα ατομικά η κινητικότητα τους. Ενώ ένας ανεμβολίαστος έχει πολυ υψηλά φορτία, μεταδίδει πάρα πολύ».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν κινδυνεύουν οι εμβολιασμένοι από τους ασυμπτωματικούς απάντησε:

«Θεωρητικά κινδυνεύουν από τους ασυμπτωματικούς εμβολιασμένους, όμως πάρα πολλές μελέτες έχουν γίνει και για την ενδοοικογενειακή μετάδοση σε περιβάλλοντα εμβολιασμένων και ανεμβολιάστων αλλά και προσωπικές ιχνηλασίες που έχω κάνει εγώ, πρόσφατο παράδειγμα φοιτήτρια της ιατρικής που ήταν όλη μερα με τη μητέρα της το Σάββατο δεν κόλλησε η μητέρα της και οι δυο εμβολιασμένες, και μια παρέα 15 ατόμων πριν το μάθει με ένα μικρό πάρτι κανένας δεν κόλλησε. Επομένως οι εμβολιασμένοι σε περιβάλλοντα εμβολιασμένων είναι πάρα πολύ μικρή η πιθανότητα διασποράς. Γι’ αυτό εξάλλου κι αυτή η διασπορά γίνεται ακόμα μικρότερη λόγω των αποστάσεων που έχουν επιβληθεί στην εστίαση. Τα τραπέζια είναι αρκετά μακριά το ένα από το άλλο με συνέπεια και αυτο επίσης να μειώνει την πιθανότητα. Από τη στιγμή που έγιναν οι αναβαθμίσεις των προστίμων και των τιμωρητικών διαδικασιών βλέπω εγω τεράστια διαφοροποίηση στην συμπεριφορά των καταστηματαρχών της εστίασης και της ψυχαγωγίας. Γίνεται πάρα πολύ μεγάλος έλεγχος. Κανείς πλέον δεν μπαίνει μέσα χωρίς το πιστοποιητικό εμβολιασμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα