Ο Τσίπρας ζήτησε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία

από fimotro

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πανδημία του κορονοϊού ζητεί από τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, ανέφερε πως αν ήταν στη θέση του κ. Μητσοτάκη και καλούνταν να διαχειριστεί την έξαρση του κορονοϊού θα έθετε προς συζήτηση ακόμη και θέμα ορισμού -για την κρίσιμη περιόδο- υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής.

«Αν δεν μπορεί και τον υπερβαίνει η πραγματικότητα να το δηλώσει ανοιχτά και να συγκαλέσει συμβούλιο αρχηγών ζητώντας τη βοήθειά μας. Όχι να παρουσιάζεται ως σωτήρας, την ώρα που πορεύεται ως οδοστρωτήρας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα θέματα της πανδημίας ενόψει του δεύτερου lockdown.

Λίγο νωρίτερα μάλιστα είπε ότι το νέο lockdown φέρει την υπογραφή του Κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του από τον οποίο και ζήτησε να μην κουνάει το δάχτυλο προς τους πολίτες και τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως την ώρα που η έξαρση της πανδημίας δυστυχώς απειλεί ανθρώπινες ζωές και η οικονομία βουλιάζει ο κ. Μητοστάκης που βάζει λουκέτο στην Ελλάδα για δεύτερη φορά συνεχίζει να παριστάνει τον Σωτήρα. «Καταθέτω την αγωνία μου για τις εξελίξεις» είπε χαρακτηριστικά ζητώντας έστω και στο και πέντε ένα συνεκτικό σχέδιο σωτηρίας με χιλιάδες προσλήψεις στην υγεία, αναμόρφωση μισθολογίου, επίταξη ιδιωτικών μονάδων και δωρεάν τεστ. Αλλά και μέτρων στήριξης στην οικονομία με άμεση ενίσχυση όλων των οικογενειών που πλήττονται και των νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να μην θέσει σε εφαρμογή τον πτωχευτικό νόμο να συμπεριφερθεί υπεύθυνα και να πάρει τα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα