Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα – Πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να του ζητήσει την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου.

Με την επίσκεψη αυτή σηματοδοτείται η έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Η πρόωρη προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία είχε προαναγγελθεί από τον κ. Τσίπρα μετά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη ήττα με 9,3 ποσοστιαίες μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία.

«Κύριε Πρόεδρε, όπως θα γνωρίζετε άλλωστε, το έχω προαναγγείλει από το βράδυ των ευρωπαϊκών εκλογών, προτίθεμαι να ζητήσω την διενέργεια εκλογών και τη διάλυση της Βουλής. Ήρθα σήμερα εδώ δεδομένου ότι από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μία συνθήκη που με δεδομένο ότι οι εθνικές εκλογές ήταν στα τέλη του Σεπτέμβρη μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου τεσσάρων περίπου μηνών πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Δεδομένου δε ότι έχουμε μπει σε έναν ενάρετο κύκλο ο οποίος δεν πρέπει επ ουδενί να διαταραχθεί διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευε. Με αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης σας ζητώ να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος για την ανανέωση της λαϊκής εντολής», πρόσθεσε.

Να σημειώσουμε πως αργότερα (στις 20:00) ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής όπου θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα