Ο Τσίπρας ζητά να ανακληθούν οι απολύσεις 24 εργαζομένων στην Πειραιώς

από fimotro

Την άμεση ανάκληση των απολύσεων των 24 εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας, το πρωί της Δευτέρας, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημείωσαν οι εργαζόμενοι στη συνάντηση: «Μετά από 40 χρόνια μάς προκύψανε και απολύσεις στις τράπεζες. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Μόνο επί χούντας έγιναν κάποιες απολύσεις για λόγους κοινωνικών φρονημάτων». Επεσήμαναν πως έχει ξεκινήσει μια διαδικασία στην οποία εξετάζεται η κατάσταση των εργαζομένων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ή έχουν απολυθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε πως η τράπεζα σε ό,τι αφορά στους απολυμένους επιμένει σε αυτή τη γραμμή. Οι εκπρόσωποι διερωτήθηκαν, γιατί, αφού το κράτος με το σχέδιο Ηρακλής προσφέρει εγγυήσεις 11 δισ., δεν διασφαλίζει την απασχόληση.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του τούς διαβεβαίωσε: «Εμείς θα στηρίξουμε την προσπάθεια τη δική σας, με κάθε πολιτικό μέσο, και μέσα στη Βουλή, ώστε η κυβέρνηση να παίξει έναν ρόλο όχι υποστηρικτή της πλευράς της εργοδοσίας αλλά έναν ρόλο εξισορροπητικό όπως αρμόζει στο υπουργείο Εργασίας να παίζει έναν τέτοιο ρόλο». Και εξέφρασε το αίτημα: «Να ανακληθούν οι απολύσεις κατ’ αρχάς. Διότι 24 εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται στον δρόμο και άλλοι 250 οι οποίοι είναι σε υποχρεωτική άδεια».

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως πρόκειται για κάτι «πρωτοφανές στον τραπεζικό χώρο και μας γεμίζει προβληματισμό, δεδομένου ότι βλέπουμε μια σειρά από τέτοιου είδους κινήσεις και σε άλλους κλάδους του ιδιωτικού τομέα και είναι οξύμωρο σε σχέση με την πορεία και την εικόνα της οικονομίας».

Εργασιακές σχέσεις

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε αμέσως μετά πως «όταν η οικονομία πάει καλά, αυτό θα πρέπει να εμφανίζεται και στις εργασιακές σχέσεις». Υπογράμμισε, δε, πως πρέπει να κατοχυρώνονται οι εργασιακές σχέσεις και όχι να διαλύονται.

Θύμισε, ακόμα, ότι «πριν από μια εβδομάδα συναντήθηκα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον ΟTΕ, όπου και εκεί έχουν απολύσεις».

Έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «πρόκειται για μια ευρύτερη τάση απορρύθμισης, αλλά και μια ενθάρρυνση του ιδιωτικού τομέα και κερδοφόρων επιχειρήσεων  να συρρικνώσουν εργασιακά δικαιώματα για να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία».

«Θεωρώ ότι είναι ένα μεγάλο λάθος αυτό, δεν θα έρθει η ανάπτυξη μέσα από τη συμπίεση των εργασιακών σχέσεων. Αντιθέτως, σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη θα έχουμε όταν μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα στον χώρο της εργασίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα