Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τρόπο να μπει στο κάδρο της επικαιρότητας προσπαθεί τον τελευταίο καιρό ο Αλέξης Τσίπρας και γι αυτό σήμερα ανακοίνωσε την αποχώρηση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο. Παράλληλα υπερασπίστηκε τις συγκεντρώσεις μερικών δεκάδων διαδηλωτών που είναι όλοι μαζί και δίπλα ο ένας στον άλλον!

«Σήμερα, που και η υγειονομική κρίση του covid-19 έδειξε τα κοντά ποδάρια του κυρίαρχου μοντέλου και απελευθερώνει δυναμικές που διεκδικούν πραγματική ποιότητα ζωής, με κεντρικό ρόλο του Κράτους και την κοινωνία όρθια, είναι ακόμη πιο επίκαιρα τα οικολογικά ζητήματα. Το νομοσχέδιό σας, λοιπόν, έρχεται από τα πολύ παλιά. Από τα “λυσάρια” του αποτυχημένου νεοφιλελεύθερου μοντέλου. Μπορεί σήμερα να καταφέρετε να το ψηφίσετε “στα μουλωχτά”, αλλά οι ανάγκες της κοινωνίας σύντομα θα το ξεπεράσουν και θα ανατρέψουν τις αρνητικές του επιπτώσεις στην πράξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως προς τη διαδικασία, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση σε πολύ έντονο ύφος στην κυβέρνηση. «”Πολυνομοσχέδια” όπως αυτό, που προκαλούν ριζικές ανατροπές και επηρεάζουν το μέλλον της χώρας, δεν μπορούν να ψηφίζονται από το Κοινοβούλιο σε υπολειτουργία με την παρουσία 60 μόνο βουλευτών από τους 300 του Κοινοβουλίου», είπε και συνέχισε:

«Ακόμη και στο νοσοκομείο να βρίσκεται ένας βουλευτής ο κανονισμός δεν προβλέπει επιστολική ψήφο. Εσείς αποφασίσατε εδώ τη παραβίαση του κανονισμού χωρίς μάλιστα τη συμφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και στην ουσία εκχωρείτε τη ψήφο του βουλευτή στους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων. Και το κάνετε αυτό στο όνομα της έκτακτης κατάστασης. Να ξέρετε εσείς καμία έκτακτη κατάσταση όπου η κυβέρνηση να προγραμματίζει 26 νομοσχέδια μέσα σε τρείς μήνες; Τι έκτακτη κατάσταση είναι αυτή;»

«Από τη μεριά μας σας δηλώνουμε ξεκάθαρα: Δεν θα συναινέσουμε να κανονικοποιήσετε την κατάσταση εξαίρεσης που προκάλεσε η πανδημία και τα αναγκαία μέτρα περιορισμού. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλλετε τη μόνιμη περιστολή της λειτουργίας των εκλεγμένων δημοκρατικών θεσμών. Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνάτε διαδικασίες-εξπρές, με την κοινωνία στο περιθώριο. Γιατί μέχρι και η συγκέντρωση των περιβαλλοντικών οργανώσεων έξω από τη Βουλή τον πείραξε τον κο Μητσοτάκη. Και προφανώς δεν τον πείραξε γιατί ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος για τις αποστάσεις. ¨Όταν καλούσε στο τηλέφωνο το δήμαρχο να αλλάξει δρομολόγιο και να περάσει έξω από το Μαξίμου το φορτηγό με τη συναυλία και καλούσε και τους δημοσιογράφους και τα συνεργεία να τον απαθανατήσουν σε αυτή τη δήθεν αυθόρμητη στιγμή, δεν τον πειράζανε οι αποστάσεις που δεν τηρήθηκαν. Και δεν είχε αρθεί ακόμη η καραντίνα. Τώρα τον πείραξε η διαμαρτυρία», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα