Ο Τσίπρας ερμηνεύει ως ξεκάθαρο το μήνυμα στην Άγκυρα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Υπήρξαν εντατικές διεργασίες σε απόλυτη συνεργασία με τον Νίκο Αναστασιάδη αλλά και μεταξύ των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, τόνισε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

«Τα σημερινά συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής έρχονται ως αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό αλλά και των αποφάσεων της Συνόδου των επτά χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου », τόνισε.

«Σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στέλνει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα. Ένα μήνυμα αυστηρό, αποφασιστικό προς την Τουρκία και όλες τις κατευθύνσεις».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για απερίφραστη καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας, μεταξύ αυτών και των γεωτρήσεων.

Σημείωσε ότι στο κείμενο της Συνόδου Κορυφής αναφέρεται ότι η Ευρώπη «αποφασίζει την λήψη συγκεκριμένων μέτρων συμπεριλαμβανομένων και στοχευμένων μέτρων (κυρώσεων) σε βάρος της Τουρκίας».

Η Κομισιόν θα κάνει ολοκληρωμένη εισήγηση ως προς τα μέτρα και σε αυτά μπορούν να περιλαμβάνονται κυρώσεις σε βάρος προσώπων και εταιρειών καθώς και πάγωμα του διαλόγου και της συνεργασίας ΕΕ – Τουρκίας σε συγκεκριμένους τομείς. Υπάρχουν και μέτρα που μπορεί να έχουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις στη γειτονική χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα