Ο Τσίπρας βλέπει ότι θα χάσει και αποσύρεται από τις ψηφοφορίες της Βουλής

από fimotro

Νέο λάθος η αποχώρηση γιατί δυσαρεστεί τον μεσαίο χώρο που θέλει σταθερότητα και όχι ακρότητες και αναταραχές

Παραχωρεί εν λευκώ τον κεντρώο χώρο στον Μητσοτάκη και προκαλεί την κοινωνία γιατί οι βουλευτές του θα συνεχίσουν να πληρώνονται με χιλιάδες ευρώ για να μη κάνουν τίποτα!

Ο Αλέξης Τσίπρας θέτει υπό αμφισβήτηση την κοινοβουλευτική δημοκρατία και επιδιώκει μια θεσμική εκτροπή που στόχο έχει την αποσταθεροποίηση ολοκληρώνοντας με την απόφασή του να αποσύρει τον ΣΥΡΙΖΑ από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τις ψηφοφορίες υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως η πλειοψηφία μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης δεν μπορεί να νομοθετεί στη Βουλή.

Επί της ουσίας πρόκειται για μεγάλο λάθος του Αλέξη Τσίπρα. Δυσαρεστεί τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και τον μεσαίο χώρο που θέλει σταθερότητα και δεν επιθυμεί ακρότητες και ανωμαλία. Παραχωρεί εν λευκώ τον κεντρώο χώρο στον Μητσοτάκη και προκαλεί την κοινωνία γιατί οι βουλευτές του θα συνεχίσουν να πληρώνονται με χιλιάδες ευρώ για να μη κάνουν τίποτα!

Απαιτώντας εκλογές άμεσα και χρησιμοποιώντας εκ νέου χυδαίους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μια δήλωση που εκφεύγει του  ίδιου του θεσμικού ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και δείχνει προσπάθεια εκτροπής του πολιτεύματος, Και αυτό διότι υποστήριξε πως δεν μπορούν οι βουλευτές της πλειοψηφίας να νομοθετούν.

Μάλιστα χαρακτήρισε το σύνολο των βουλευτών της κυβερνώσας παράταξης ως εκβιαζόμενους για να υποστηρίξει πως αυτός είναι και ο λόγος που ο ίδιος προσφεύγει στον λαό και καλεί κόμματα φορείς και συνδικαλιστικές αντιδράσεις να βγουν στους δρόμους και ν α υπερασπιστούν από τη δημοκρατία ακολουθώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην… πορεία προς το λαό.

Μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας στο λαό είπε μετά το φιάσκο της πρότασής του στη Βουλή όπου βρέθηκε απολογούμενος για θέματα όπως οι σακούλες με τα μαύρα χρήματα από το γραφείο του Χρήστου Καλογρίτσα προς το  ΣΥΡΙΖΑ, το διασυρμό της χώρας για περιπτώσεις όπως αυτή του δήθεν θανάτου της “μικρής Μαρίας

Οπως είπε όσο ο κ. Μητσοτάκης αρνείται  να προσφύγει στην κρίση του ελληνικού λαού για όσα διέπραξε, ο ΣΥΡΙΖΑ η αξιωματική αντιπολιτευση κορμός της δημοκρατικής παράταξης δημοκρατική ευθύνη, δεν θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης.

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια, που δείχνει ακτιβιστική λογική με στόχο τις εντυπώσεις ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιώντας το θέμα των επισυνδέσεων ως προμετωπίδα ρίχνει το τελευταίο του χαρτί σε ένα προεκλογικό παιχνίδι που ήδη βλέπει να χάνει. Ετσι δείχνει με σαφή τρόπο πως κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου παραμένει η αποστεθεροποίηση της χώρας με μοναδικό γνώμη την προσωπική του πολιτική διάσωση και την κατοχύρωση του πολιτικού μέλλοντος.

Καλώντας φορείς συνδικαλιστές και άλλους να προασπιστούν την… δημοκρατία έναντι μιας εκλεγμένης, συνταγματικά κατοχυρωμένης και με πλειοψηφία στη Βουλή κυβέρνησης δείχνει ότι η δημιουργία συνθηκών χάους ήταν εξ αρχής ο στόχος μια αξιωματικής αντιπολίτευσης που αδυνατεί να προσφέρει έστω και μια πρόταση.

Το τραγικότερο είναι πως προβαίνει σε αυτή την ενέργεια την ώρα που ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Ιαπωνία σε μια ακόμη προσπάθεια να αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας, την οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα που υπάρχει προκειμένου να προσελκύσει νέες επενδύσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνείται ουσιαστικά το πολίτευμα της χώρας όπως αυτό διαμορφώνεται με την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των πολιτών και την δεδηλωμένη που προκύπτει από μια εκλεγμένη πλειοψηφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα