Ο Τσίπρας πιστεύει ότι είναι πρόσχημα ο κορονοϊός για να περνάνε νομοσχέδια χωρίς αντιδράσεις!

από fimotro

Κανονικά θα πηγαίνουν από αύριο στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή, βάζοντας τέλος στο «lockdown».

Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι σπάει την καραντίνα στη Βουλή γιατί, όπως ανέφερε, ο Κυριάκος Μητοστάκης δεν ενδιαφέρεται για την υγεία των βουλευτών αλλά γιατί θέλει να περνά νομοσχέδια στα οποία αντιδρούν βουλευτές της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι: «Κακοποίηση της δημοκρατίας ο τρόπος με τον οποίο εδώ και μήνες η Βουλή, με απόλυτη ευθύνη του πρωθυπουργού, ασκεί τις συνταγματικές της εξουσίες.

Χωρίς φυσική παρουσία των βουλευτών, με ονομαστικές ψηφοφορίες που διεξάγονται χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία των βουλευτών, δια της εξουσιοδότησης της ψήφου στους εντεταλμένους των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Και με μυστικές ψηφοφορίες που δεν πληρούν τις εγγυήσεις της μυστικότητας.

Και είναι κακοποίηση της δημοκρατίας η χρήση ενός Κοινοβουλίου σε καταστολή για να περάσουν με διαδικασίες «ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσαμε» νομοθετήματα κρίσιμα για τη χώρα, την κοινωνία, τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Όπως επίσης είναι κακοποίηση της δημοκρατίας η καταιγίδα των απευθείας αναθέσεων, που καταργούν κάθε κανόνα χρηστής διαχείρισης, που αφήνουν τα δημόσια ταμεία εκτός διαφάνειας και ελέγχου, που επιτρέπουν -αν δεν προκαλούν κιόλας- τη διαφθορά, που δημιουργούν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στην πολιτική και στην κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα