Ο Τσίπρας λέει ότι θα γίνουν εκλογές για να ανέβει η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ

από fimotro

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι προβληματισμένος από τις κυλιόμενες μετρήσεις που παίρνει ο ίδιος

Μπορεί ο Α. Τσίπρας να έχει δημοσιοποιήσει την εκτίμησή του ότι το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο θα βρεθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα οδηγήσει σε εκλογές, ωστόσο παρά την αναπαραγωγή σε φιλικά και κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, το fimotro είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εκμυστηρευτεί σε φίλο του εκλογολόγο ότι τελικά δεν πιστεύει ότι θα γίνουν εκλογές!

Τι συμβαίνει λοιπόν πραγματικά και γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την εκτίμησή του ότι ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει εκλογές νωρίτερα από το τέλος της τετραετίας; Ο Α. Τσίπρας έχει προβληματιστεί έντονα από τα στοιχεία των μετρήσεων. Δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τις οποίες συζητά με στρατηγικούς αναλυτές, είναι και οι δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιοποιούνται και είναι ακόμα χειρότερες από αυτές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο Α. Τσίπρας έχει καταλάβει ότι με τέτοιες μετρήσεις και χωρίς να μπορεί να μετακινηθεί στον μεσαίο χώρο θα χάσει με διψήφια διαφορά τις εκλογές. Ωστόσο, αν και το έχει καταλάβει είναι δέσμιος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που μόνο ως γραφικοί θα μπορούσαν να καταγραφούν στις εκτιμήσεις της κοινής γνώμης και ειδικά του μετριοπαθούς κεντρώου χώρου.

Κατά συνέπεια, ο Α. Τσίπρας δεν πιστεύει και δεν θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές αλλά το λέει αφενός για να ανεβάσει την συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου με το πες-πες να το κάψει ως σενάριο που θα το σκεφτεί ο Κ. Μητσοτάκης. Η στρατηγική των πρόωρων εκλογών βοηθά στο να ανέβει η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην πραγματικότητα ο Α. Τσίπρας δεν τις πιστεύει.Το λέει για να συσπειρωθεί το κόμμα και είναι φυσιολογική μια τέτοια αντίδραση.

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα