Ο Τσακαλώτος ζητεί να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος γυναικοκτονία

από fimotro

Τροπολογία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία». Την είδηση έκανε γνωστή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μέσα από ανάρτηση στα social media αναφέροντας ότι η κατάθεση της τροπολογίας «είναι το ελάχιστο που έπρεπε να γίνει». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από την ανάρτησή του, υπογραμμίζει ότι «το ίδιο το κείμενο της τροπολογίας απαντάει εξαιρετικά και σε όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες» και αναρωτιέται, «οι βουλευτές και οι βουλεύτριες της ΝΔ θα πουν όχι σε αυτή τη τροπολογία;».

Η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου
Στην χώρα που έχουμε μια γυναικοκτονία τον μήνα, η νομική καθιέρωση του όρου είναι αναγκαία. Για αυτό η κατάθεση σχετικής τροπολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το ελάχιστο που έπρεπε να γίνει. Κατά την γνώμη μου και το ίδιο το κείμενο της τροπολογίας απαντάει εξαιρετικά και σε όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες για το τι είναι γυναικοκτονία:

“Η κρίση για τον χαρακτήρα του εγκλήματος ως γυναικοκτονίας, μπορεί να στηρίζεται στο ότι η πράξη, όπως προκύπτει από τις περιστάσεις πριν από την τέλεση ή κατά την τέλεσή της, περιλάμβανε σωματική βία ή απειλή σωματικής βίας ή παράνομη πράξη που προσέβαλε σοβαρά την αξιοπρέπεια της παθούσας ή πρόκληση τρόμου ή παρακολούθηση ή καταδίωξη ή παράνομη κατακράτηση με σκοπό τη ματαίωση επιλογών της ή τον εξαναγκασμό της σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή πράξης, που σύμφωνα με τις αντιλήψεις του δράστη όφειλε ως γυναίκα απέναντι στον ίδιο, στους οικείους του ή στο κοινωνικό σύνολο.”

Αλήθεια οι βουλευτές και οι βουλεύτριες της ΝΔ θα πουν όχι σε αυτή τη τροπολογία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα