Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να κάνει κουμάντο στην εξεταστική για τις δημοσκοπήσεις

από fimotro

Με «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις για τα κονδύλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας που συγκροτήθηκε μετά από πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αφορμή για την σύγκρουση αποτέλεσε η απόρριψη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για διαμόρφωση διακομματικού προεδρείου.

Η ΚΟ της πλειοψηφίας σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η Νέα Δημοκρατία μένει πιστή στην τήρηση των νόμων, του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος. Προτάσσει την αναζήτηση και τη διερεύνηση των πραγματικών γεγονότων προκειμένου να ριχθεί άπλετο φως. Δεν αναλώνεται σε κυνήγι μαγισσών για επικοινωνιακούς λόγους. Εξάλλου, με πρόταση της κυβέρνησης έχει δοθεί η δυνατότητα στην κοινοβουλευτική μειοψηφία, να συγκροτεί Εξεταστική Επιτροπή. Οσο για τον ισχυρισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί φόβου για έλεγχο και για αδιαφάνεια, θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που αρνήθηκε να διευρυνθεί χρονικά ο έλεγχος χρηματοδότησης στα Μέσα και τις εταιρίες δημοσκοπήσεων σε μία ουδέτερη διατύπωση χωρίς κανένα υπονοούμενο, όπως είχε προτείνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής».

Νωρίτερα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν δηλώσει: «Η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε με το καλημέρα, κατά την εκλογή του προεδρείου, τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης σε αυτό, με προφάσεις και προσχήματα, τη στιγμή που ούτε ο κανονισμός της βουλής το απαγορεύει αλλά και το αναθεωρημένο Σύνταγμα το επιτάσσει.

Απομονωμένη πολιτικά η Ν.Δ. απέρριψε την πρόταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για διακομματικό προεδρείο. Με άλλα λόγια, η κυβερνητική πλειοψηφία θέλει να ελέγξει τον τρόπο ελέγχου της από την αντιπολίτευση!

Ο φόβος της πλειοψηφίας είναι εμφανής για τον έλεγχο της διασπάθισης δημοσίου χρήματος και την χειραγώγηση των ΜΜΕ με αδιαφάνεια από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Να σημειωθεί ότι κατά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση η επιτροπή εξέλεξε ως πρόεδρο τον βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Κεφαλογιάννη, αντιπρόεδρο τον Νικόλαο Υψηλάντη (ΝΔ) και γραμματέα τον κ. Γιάννη Μελά (ΝΔ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα