Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τα μέτρα για τους πληγέντες αγρότες από τον “Ιανό”

από fimotro

Την πλάτη τους στους πληγέντες του Ιανού γύρισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κίνησε όλες τις διαδικασίες σε χρόνο μηδέν για να στηριχθούν αγρότες και επιχειρήσεις που είδαν το βιός τους να χάνεται, η αντιπολίτευση σφυρίζει αδιάφορα.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να μην ψηφίσουν Τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην οποία καθορίζονται τα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε αγροτικές καλλιέργειες και σε ζωτικό κεφάλαιο από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός».

ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση επέλεξαν το «παρών» με την τροπολογία να «περνά» με τις ψήφους Νέας Δημοκρατίας και ΚΙΝΑΛ.

Σε τι όμως είπαν ένα συγκεκαλυμένο «όχι»; Σύμφωνα με τη ρύθμιση, ορίζεται – κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας – το ανώτατο όριο αποζημίωσης ανά αγροτεμάχιο, στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής που ζημιώθηκε. Παράλληλα επαναπροσδιορίζεται το αντικείμενο κάλυψης των ζημιών στο σύνολο των στοιχείων ενεργητικού των επιχειρήσεων των σχετικών δικαιούχων, αντί σε μέρος αυτών όπως ίσχυε σήμερα.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα αναδρομικής καταβολής στον ΕΛΓΑ πέραν της επιχορήγησης του τρέχοντος έτους, και των ετήσιων επιχορηγήσεων των ετών 2018 και 2019 σε περίπτωση μη καταβολής τους μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για μέτρα με μόνο στόχο την στήριξη των αγροτών ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν άμεσα αλλά για τον Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του προφανώς είναι… ασπιρίνες όπως αρέσκονται να υποστηρίζουν. Με την στάση τους απλά έδειξαν πως αδιαφορούν για τους πληγέντες ειδικά στην Καρδίτσα η οποία δέχθηκε το ανελέητο χτύπημα του Ιανού αφήνοντας πίσω του εικόνες απόλυτης καταστροφής.

Δείτε τι προβλέπει η τροπολογία αναλυτικά 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα