Την ανάγκη για τη σύσταση υπουργείου Βιομηχανίας από την κυβέρνηση της ΝΔ σημειώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ), όπως αναφέρεται στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου του, Δημήτρη Μαθιού,

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του ΣΒΑΠ αναφέρει πως «η βιομηχανία παρά τη σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ και στην απασχόληση και παρά την ανάγκη ταχείας ανασυγκρότησης και αποκατάστασης αναπτυξιακής δυναμικής παραμένει χωρίς αυτοτελή διοικητική δομή. Χωρίς το δικό της υπουργείο με αποκλειστικό αντικείμενο, μια νέα εκβιομηχάνιση Βιομηχανική αναγέννηση της χώρας που να ανταποκρίνεται στα μηνύματα των καιρών.

Η αντιμετώπιση των μεταρρυθμιστικών και αναπτυξιακών προκλήσεων απαιτούν δυναμική πολιτική παρέμβαση και ένα νέο τρόπο αντιμετώπισης της βιομηχανίας και της μεταποίησης στην εθνική οικονομία.

Κλειδί σε αυτή την πολιτική παρέμβαση είναι μια αλλαγή νοοτροπίας και πορείας. Αυτή η αλλαγή αφορά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας νέας βιομηχανικής πολιτικής.

Η σημερινή παραγωγική συγκυρία και ανάγκη ανασυγκρότησης απαιτούν επιτελικές δομές με δυνατότητα συντονισμού, για επιτάχυνση πολιτικών και αποτελεσμάτων. Αυτό δείχνει και η διεθνής εμπειρία.

Η μετάβαση προς ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα δεν είναι αυτόματη διαδικασία. Απαιτεί σχέδιο, οργάνωση και συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Ας το επιχειρήσουμε μαζί. Πολιτεία και επιχειρήσεις. Και αυτό ας είναι και ο κεντρικός στόχος του ΣΒΑΠ για το οικονομικό 2021» καταλήγει ο κ. Μαθιός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα