Ο Στρατούλης συνεχίζει τις αποκαλύψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μνημόνια

από fimotro

Στο βιβλίο του Δημήτρη Στρατούλη για τα γεγονότα του 2015 καταγράφονται οι έντονες πολιτικές, ιδεολογικές, προγραμματικές και αξιακές συγκρούσεις που έλαβαν τότε χώρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος. Σημασία έχει η περιγραφή, «την ημέρα, 16/7/2015, το Γραφείο του Πρωθυπουργού διένειμε στα μέλη της ΠΓ non paper.

Σύμφωνα με αυτό, ο Αλ. Τσίπρας, σε σύσκεψη στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε κριτική στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, χαρακτήρισε τις εναλλακτικές προτάσεις τους αδιέξοδες, τους καταλόγισε ότι δεν στήριζαν, πλέον, την κυβέρνηση και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να κυβερνά ως κυβέρνηση μειοψηφίας μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές για το 3ο μνημόνιο.

‘‘Προσωπικά, δεν επιτρέπω σε κανέναν, μετά τα όσα πέρασα έξι μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών. Η επιλογή αυτή των συντρόφων μας καθιστά, ουσιαστικά, έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της Αριστεράς, καθώς, πλέον, είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας με κυβέρνηση μειοψηφίας’’».

Δηλαδή να συνεχίσω να κυβερνώ ξεπουλώντας τα πάντα στο όνομα της πρώτης φοράς Αριστεράς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα