«Τρομοκρατία» επικρατεί στο Πεντάγωνο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, καθώς αναμένεται «σφαγή» κατά τις επικείμενες τακτικές κρίσεις. Καλά ενημερωμένες πηγές επισημαίνουν ότι ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, που λύνει και δένει στο Πεντάγωνο, έχει ήδη ετοιμάσει την «κλίκα» με τα… «δικά του παιδιά».

Όπως λένε οι ίδιοι κύκλοι, μάλιστα, αξιωματικοί καριέρας οδεύουν προς αποχώρηση, δηλώνοντας αδικημένοι από τις ενέργειες της «ομάδας» Στεφανή-Οικονόμου.

Επισημαίνουν δε πως στο Πεντάγωνο είναι κοινό μυστικό ότι ο υπουργός είναι ανύπαρκτος, αν και ο κ. Στεφανής δέχεται πυρά για απίστευτες ευθύνες στο «μέτωπο» του μεταναστευτικού, υπογραμμίζοντας πως χάθηκαν έξι ολόκληρες μήνες, όσο εκείνος ήταν στη θέση του συντονιστικού έργου.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση βγαίνει ιδιαίτερα εκτεθειμένη, λένε οι ίδιοι παράγοντες, οι οποίες συν τοις άλλοις τονίζουν ότι στελέχη της ΝΔ εκφράζουν έντονη δυσφορία για το κλίμα, που έχει δημιουργήσει στο Πεντάγωνο ο υφυπουργός Άμυνας.
Κύκλοι από το Πεντάγωνο υπογραμμίζουν δε τον πολύ ισχυρό ρόλο του ΓΓ ΥΠΕΘΑ στις ραδιουργίες του κ. Στεφανή, σημειώνοντας πως ο υφυπουργός… εκδικείται για την υποβάθμισή του, όταν άφησε το «τιμόνι» στο συντονισμό της διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης.
Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες πληροφορίες, μία εβδομάδα πριν τις τακτικές κρίσεις, τα τέσσερα από τα πέντε ονόματα, που επανακρίθηκαν, ανήκουν κατά διαβολική σύμπτωση το στενό πυρήνα επαφών του κ. Στεφανή.
Συγκεκριμένα, μεταξύ των αξιωματικών που επανακρίθηκαν είναι η στενή συνεργάτης του Αλκιβιάδη Στεφανή και όταν ήταν Αρχηγός και τώρα ως υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, συνταγματάρχης Σκαρμαλιωράκη Γεωργία, η οποία προάγεται σε Ταξίαρχο.
Η νοσηλεύτρια Ταξίαρχος Σκαρμαλιωράκη υπηρετεί σήμερα στο γραφείο του κ. ΥΠΕΘΑ, στο οποίο υπηρετεί μια ακόμα υψηλόβαθμη νοσηλεύτρια βαθμού συνταγματάρχη, από το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Στο 401 υπηρετεί και ο Υποστράτηγος Οικονομικού Σάββας Μανουσαρίδης, ο οποίος κρίθηκε διατηρητέος Ταξίαρχος τον περασμένο Μάρτιο, αλλά με τη νέα απόφαση του ΣΑΓΕ, γίνεται υποστράτηγος.
Υποστράτηγος έγινε μια εβδομάδα πριν τις κρίσεις με την ίδια απόφαση επανάκρισης και Ταξίαρχος Κωστάκης Αντώνιος, ο οποίος ήταν διευθυντής μεταθέσεων στο ΓΕΣ επί αρχηγείας Αλκιβιάδη Στεφανή και άμεσος συνεργάτης του.Άμεσος συνεργάτης του ήταν και ο τέταρτος από τους πέντε που αναφέρει η ίδια απόφαση, ο τεθωρακισμένος συνταγματάρχης Χρήστος Ζιωτόπουλος, ο οποίος γίνεται Ταξίαρχος. Επί αρχηγείας Αλκιβιάδη Στεφανή ήταν στη διεύθυνση συντονισμού του Επιτελείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα