Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας γράφει για την ζωή παλιάς κοπής

από fimotro

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσέγγιση με αφορμή όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχει αναρτήσει στην σελίδα του στο facebook ο Δημήτρης Σούρας. Ο γνωστός ψυχίατρος γράφει:

Ζωή παλιάς κοπής

… τότε που, στιβαγμένοι σε μια γωνιά, μιλούσαμε για ένα αλλιώτικο αύριο· τότε που η λέξη «οικογένεια» περιείχε άτομα και αισθήματα· τότε που οι ορθάνοιχτες πόρτες των σπιτιών δεν ήταν πρόκληση αλλά πρόσκληση· τότε που το ανθρώπινο άγγιγμα δεν ήταν προσβολή αλλά χάδι· τότε που οι διαμάχες κατέληγαν σε μια ζεστή αγκαλιά· τότε που η ανθρώπινη ύπαρξη είχε αξία και υπόσταση· τότε που ο σεβασμός ήταν συναίσθημα και όχι υποχρέωση· τότε που δυο χέρια δημιουργούσαν μαζί και δεν ανταγωνίζονταν το ένα το άλλο· τότε που η τέχνη ήταν μέθεξη και όχι ζοφερότατα· τότε που η εμπιστοσύνη διαγραφόταν στα μάτια και όχι στις παραπλανητικές κουβέντες· τότε που η χαρά ήταν ευτυχία, το μειδίαμα γέλιο, η λύπη στεναχώρια· τότε που το όνειρο ήταν φωτεινό και πραγματοποιήσιμο· τότε που το καινούριο αποτελούσε έναυσμα για γνωριμία και διεκδίκηση· τότε που τα βρώμικα βρακιά πλένονταν στο σπίτι και όχι στο πεζοδρόμιο· τότε που οι σχέσεις ήταν δύσκολες αλλά ζωντανές· τότε που τα δωμάτια είχαν μυρωδιές… τότε που η ζωή είχε άρωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα