Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά διαψεύδει τα όσα είπε ο Τσίπρας στη Βουλή

από fimotro

Τις καταγγελίες που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής σε βάρος του Κ. Κατσαφάδου περί επίθεσης σε πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενόσω ο υφυπουργός ήταν στέλεχος της ΔΑΠ, διέψευσε ο νυν πρύτανης του ιδρύματος με ανακοίνωσή του.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και με αφορμή δημοσιεύματα και επαναλαμβανόμενες τοποθετήσεις περί δήθεν εμπλοκής του Υφυπουργού Ναυτιλίας Κωνσταντίνου Κατσαφάδου σε επεισόδιο κατά πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, απερίφραστα δηλώνω ως σημερινός πρύτανης του Ιδρύματος και ως αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ότι ο κ. Κατσαφάδος όχι μόνο δεν μετείχε, αλλά δεν βρισκόταν καν στο χώρο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Πρόκειται δε για περιστατικό για το οποίο όλοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι φοιτητές αθωώθηκαν πανηγυρικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη», σημειώνει ο κ. Άγγελος Κότιος.

Τι είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας

Σημειώνεται πως απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τονίσει: «Εσείς μπορείτε, όμως, όπως μπορείτε να κάνετε κι άλλα πράγματα και να μας κουνάτε και το δάχτυλο. Διότι όχι στο παλιό παρελθόν, πριν λίγες μέρες, πριν λίγες εβδομάδες κάνατε υφυπουργό Ναυτιλίας τον κ. Κατσαφάδο. Τι έκανε ο κ. Κατσαφάδος; Τίποτα τρομερό. Έστειλε μαζί με άλλους συναγωνιστές του της ΔΑΠ τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, διότι ήθελε να διαλύσει μια συνεδρίαση εκλεκτορικού σώματος και όταν έκλεισαν οι καθηγητές την πόρτα για να μην προπηλακιστούν άδειασαν τα πρωτοπαλίκαρα αυτά τους πυροσβεστικούς κρουνούς μέσα στην αίθουσα με αποτέλεσμα να πάνε στο νοσοκομείο καθηγητές με αναπνευστικά προβλήματα. Μια μέρα μετά, βεβαίως, η ΔΑΠ με αίσθηση ευθύνης προς την ακαδημαϊκή κοινότητα αποφάσισε τη διαγραφή του κ. Κατσαφάδου, αλλά εσείς σήμερα, που μας παριστάνεται τον ευαίσθητο για θέματα βίας στα πανεπιστήμια, τον επιβραβεύσατε, τον κάνατε υφυπουργό πριν από λίγες εβδομάδες. Τόσο υποκριτής είστε!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα