Ο Πρωθυπουργός τήρησε το τάμα του στην Παναγία

από fimotro

Άναψε κεράκι στην Παναγία την Καπνικαρέα

Σεμνά και ταπεινά ο Πρωθυπουργός της χώρας μας Κυριάκος Μητσοτάκης, γαλουχημένος με αρχές και αξίες από την οικογένεια του, αισθάνθηκε την ανάγκη ή την επιθυμία άν θέλετε, να εκπληρώσει το τάμα που ειχε υποσχεθεί πρός την Μητέρα όλων μας, την Παναγία, ευθύς μόλις έπληξε την Ελλάδα η πανδημία.

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Με μια συμβολική κίνηση που εδώ καιρό ήθελε να πραγματοποιήσει πήγε και άναψε ένα κεράκι ως κοινός θνητός και προσευχήθηκε μπροστά στην εικόνα της Παναγίας.
Και το έκανε σήμερα αυτό ο Πρωθυπουργός στην πρώτη του έξοδο στην αγορά για να δει με τα μάτια του ότι όλα άρχισαν πάλι να λειτουργούν κανονικά στον μεγάλο εμπορικό δρόμο της Ερμού. Και περνώντας έξω απο τον ιστορικό ναό της Παναγίας της Καπνικαρέας σταμάτησε όπως θα έκανε ο κάθε στρατοκόπος της ζωής αλλά και ο κάθε σωστός ορθόδοξος χριστιανός που σέβεται και τιμά τις παραδόσεις μας και άναψε ένα κεράκι και προσευχήθηκε για λίγο στην Παναγία . Οι φωτό που δημοσιεύουμε ( η μία είναι αποκλειστική) επιβεβαιώνουν των λόγων μας το αληθές.
Και όντως άξιζε αυτό που έκανε ο Πρωθυπουργός. Τώρα που το «πλοίο» το οποίο διοικεί- η Πατρίς Ελλάς-βγήκε και πάλι στο ξέφωτο της ζωής, μετά την καταιγίδα και την τρικυμία που έπληξε την χώρα μας- τόσο με το Μεταναστευτικό στον Έβρο (που οδήγησε σε οικτρή ήττα τον αλλοπρόσαλο Ερντογάν), όσο και μέ τον δύσκολο ύφαλο της πανδημίας που πλαγιοκόπησε τη χώρα μας και σάρωσε σχεδόν όλον τον Πλανήτη- η μικρή αλλά αξιόμαχη Ελλάς με Καπετάνιο παλαιάς κοπής τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατάφερε να τα ξεπεράσει και τα δυο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και να σταθεί όρθια. Και να γίνει απο παράδειγμα προς αποφυγή που ήταν ως χθες να μεταβληθεί σε παράδειγμα προς μίμηση.
Και αυτά χάρη στην δεξιά οιακοστροφία του Πρωθυπουργού μας.
Έτσι, λοιπόν όπως οι ναυτικοί μας που θαλασσοδέρνονται και υπόσχονται στον προστάτης τους Άγιο Νικόλαο, οτι θα εκπληρώσουν το τάμα τους μόλις βγουν ζωντανοί και υγιείς από την τρικυμία και την καταιγίδα , έτσι και ο Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, – όπως φαίνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης -άναψε ως απλός Χριστιανός ένα κερί ως ένα αντίδωρο χρέους στην μεσίτρια όλου του κόσμου ,την Παναγία μας! Και απέδειξε με έμπρακτο τρόπο ότι η Πίστη είναι κάτι πολύ βαθύτερο και ανώτερο στην καρδιά και στη ζωή του Έλληνα.
Ο Πρωθυπουργός με αυτή του την κίνηση, μακρυά από τηλεοπτικές κάμερες και μικρόφωνα έδειξε ότι ξέρει να σέβεται και να τηρεί τις παραδόσεις μας και να εκπληρώνει τα τάματα που κάνει. Όπως τον είδαμε και μετά τον εκλογικό θρίαμβο έναν χρόνο πριν να πηγαίνει πάλι αθόρυβα αλλά με μια βαθειά πίστη που τον συντροφεύει από τα νεανικά του χρόνια, στην Παναγία της Τήνου, έτσι και σήμερα βρέθηκε στον Πανεπιστημιακό Ιερό Ναό της Παναγίας στην Καπνικαρέα, στο κέντρο της Αθήνας, και εκπλήρωσε το τάμα του.
Σας ευχαριστούμε κ.Πρωθυπουργέ γιατί με την κίνηση αυτή, μας κάνατε πάλι να ελπίζουμε ότι δεν χάθηκαν όλα σε αυτό τον τόπο. Και παράλληλα μας δώσατε να καταλάβουμε ότι η πατρίδα μας έχει άξιο και ικανό τιμονιέρη που σέβεται και τιμά τις παραδόσεις του λαού που προΐσταται ως ηγέτης …!!!
Και όπως είπε ο Χριστός μας ” …Η πίστις σου σέσωκέ σε…!!! ”
Αυτό μην το ξεχάσετε ποτέ κ.Πρωθυπουργέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα