Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής πήγε να βάλει μάσκα και έγινε viral στο Twitter

από fimotro

Ο πρώτος πολίτης της Νότιας Αφρικής αφού ολοκλήρωσε το διάγγελμά του είπε να δείξει στους πολίτες πως να φορούν μάσκα αλλά τα βρήκε σκούρα με αποτέλεσμα να γίνει… viral.

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και του αγώνα να βρεθεί έγκαιρα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο αλλά και η κατάλληλη θεραπεία η χρησιμότητα ή όχι της μάσκας για προστασία από τον ιό απασχόλησε την επιστημονική κοινότητα. Και άντε και φοράς μάσκα, το θέμα είναι πως. Γιατί υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος. Και πέρα από αυτό το να φορέσει κανείς μάσκα ίσως τελικά να είναι αρκετά δυσκολότερο απ’ όσο στα λόγια φαντάζει. H Νότια Αφρική χαλαρώνει από τον Μάιο τα μέτρα που πήρε για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού όμως αυτό δεν σημαίνει πως εφησυχάζει.

Αυτό θέλησε να καταστήσει σαφές ο Σίριλ Ραμαφόζα, με… τον πρόεδρο της χώρας να ζητάει από τους πολίτες να μένουν στα σπίτια τους αν δεν έχουν κάποια σημαντική δουλειά και αν χρειαστεί να βγουν, να φορούν πάντα τις μάσκες τους. Σε εκείνο το σημείο όμως που σήμανε και το τέλος του διαγγέλματός του, ο πρώτος πολίτης της χώρας θέλησε να δείξει στον κόσμο πώς να φορούν τις μάσκες τους, κάτι που μετατράπηκε σε φιάσκο αφού φάνηκε πως η όλη διαδικασία δεν του είναι οικεία.

Ως αποτέλεσμα, το Twitter «πήρε φωτιά» και δημιουργήθηκαν τα hashtags #MaskOnChallenge και #CyrilMaskChallenge, με τον πρόεδρο να μη χάνει πάντως το χιούμορ του και με έντονη την αυτοσαρκαστική διάθεση να υποστηρίζει πως θα ανοίξει τηλεοπτικό σταθμό «για να μαθαίνω στον κόσμο πώς να φοράει μάσκα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα