Ο πρόεδρος Πούτιν αποφάσισε να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού

από fimotro

Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να εμβολιαστεί κατά της COVID-19, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, ο εκπρόσωπος του Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Έχουμε το δικαίωμα να αναμένουμε ότι στο άμεσο μέλλον, ο πρόεδρος θα ανακοινώσει την απόφασή του. Ο ίδιος, είπε ότι θα το πράξει ο ίδιος. Είπε [ο Πούτιν] πως θα εμβολιαστεί, ότι έχει λάβει την απόφασή του και αναμένει την διεκπεραίωση της τυπικής διαδικασίας» δήλωσε ο Πεσκόφ σύμφωνα με το vesti.ru.

To Σάββατο, ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα δήλωσε ότι η χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V εγκρίθηκε για ανθρώπους άνω των 60 ετών, αλλά και για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Στο μεταξυ, ο Δήμος της Μόσχας αρχίζει από τη Δευτέρα να δέχεται αιτήσεις για τον εμβολιασμό ανθρώπων άνω των 60 ετών κατά της COVID-19, δήλωσε την Κυριακή ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

«Το ρωσικό υπουργείο Υγείας ενέκρινε την χρήση του εμβολίου Sputnik V κατά της COVID-19 για τους ηλικιωμένους πολίτες. Αυτό είναι πολύ καλό. Επειδή οι ηλικιωμένοι, είναι η ομάδα ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο και έχουν δεχτεί σκληρό πλήγμα από την ασθένεια. Από τη Δευτέρα, θα αρχίσουμε να δεχόμαστε τις αιτήσεις τους για εμβολιασμό» έγραψε ο δήμαρχος στο ιστολόγιο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα