Ο Πούτιν έδωσε εντολή στην Gazprom να διακόψει οριστικά το αέριο μέσω Nord Stream

από fimotro

Εκβιασμοί του Ρώσου προέδρου, ενώ όλοι περίμεναν ότι ο αγωγός θα λειτουργούσε κανονικά από αύριο

Αυτό που περίμενε η Ευρώπη έγινε τελικά. Ο Ρώσος πρόεδρος πάτησε το κουμπί και ο ρωσικός κολοσσός του φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε την πλήρη διακοπή της ροής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του βασικού της αγωγού με πρόσχημα την ανάγκη νέων επισκευών. Οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 έχουν διακοπεί εντελώς καθώς διαπιστώθηκε διαρροή πετρελαίου στην κεντρική τουρμπίνα του σταθμού συμπίεσης Portovaya κοντά στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Gazprom.

«Σύγκρουση» Δύσης – Ρωσίας για την ενέργεια
Αναφέρεται ότι η τουρμπίνα δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, και δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη συνέχιση των προμηθειών μέσω του αγωγού, ο οποίος αναμενόταν να τεθεί και πάλι σε λειτουργία νωρίς αύριο Σάββατο μετά από τρεις ημέρες εργασιών συντήρησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα είχε μειώσει την προμήθεια μέσω του αγωγού στο 40% της χωρητικότητας τον Ιούνιο και στο 20% τον Ιούλιο, κατηγορώντας τα θέματα συντήρησης και τις κυρώσεις που λέει ότι εμποδίζουν την επιστροφή και την εγκατάσταση του εξοπλισμού.

Πηγή: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα