Αλλάζει το ωράριο στα καταστήματα

από fimotro

Ο Πλεύρης ανακοίνωσε κυλιόμενη εργασία από Δευτέρα

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από 10:00 έως 21:00

Σταθερή είναι η θέση της κυβέρνησης ότι οικονομία και κοινωνία δεν θα κλείσουν, δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης μια ημέρα μετά το διάγγελμα του Κ. Μητσοτάκη. Τα μέτρα θα είναι στοχευμένα κατά ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί, τόνισε επισημαίνοντας ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε πίεση δεδομένου ότι λειτουργούν οικονομία και κοινωνία.

Δήλωσε ότι «υπερδιπλασιάστηκαν οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν και ότι αυτές λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες. Εχουμε αναπνευστήρες και τεχνική υποδομή ώστε να γίνονται διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, συμπλήρωσε.

Το σύστημα πιέζεται αλλά αντέχει, υποστήριξε. Ο ιδιωτικός τομέας διαθέτει κενές ΜΕΘ και κλίνες. Λόγω της έντασης σε ορισμένες περιοχές ενεργοποιήθηκε το μέτρο της επίταξης. Αποστέλλονται οι ειδοποιήσεις και αναμένεται να είναι περίπου 80, κυρίως σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα».

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς μίλησε για μια ανοδική πορεία με 900.000 κλεισμένα ραντεβού.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι στοχευμένα, δήλωσε. Έκανε λόγο για τρία στάδια:

Χώρους που είναι ανοικτοί για όλους (φαρμακεία, καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ)
Χώρους με χαρακτηριστικά μιας ανάγκης για εμβολιασμένους ή ανεμβολίαστους με rapid test (λιανεμπόριο, εκπαίδευση, χώροι εργασίας, ανοικτοί χώροι εστίασης, χώροι λατρείας). Στο δημόσιο θα υπάρξει κυλιόμενο ωράριο από τις 07.00 έως τις 21.30. Από τη Δευτέρα, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ και σε συνδυασμό με το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλάζει το ωράριο λειτουργίας στο λιανεμπόριο. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 21:00.
Χώρους διασκέδασης και κλειστούς χώρους που η πρόσβαση είναι μόνο για εμβολιασμένους (εστίαση, σινεμά, θέατρα, μουσεία, γυμναστήρια). Για τους ανήλικους δίνεται η δυνατότητα του self test.
Για την τρίτη δόση και τους άνω των 60 ετών από τις 13/12 θα λογίζονται ως «πλήρως εμβολιασμένοι» όσοι έκαναν την αναμνηστική δόση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα