Ο Πάτσης φέρνει αλλαγές στο καταστατικό της ΝΔ

από fimotro

Θα προβλέπεται πως όταν κάποιος διαγράφεται από βουλευτής, έχει την υποχρέωση να παραδίδει μαζί και την έδρα του

Αρκετές είναι οι σκέψεις στη Ν.Δ. με αφορμή την υπόθεση του βουλευτή Πάτση. Μεταξύ άλλων, για να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον, υπάρχει σκέψη να αυξηθούν τα φίλτρα για να είναι κάποιος υποψήφιος. Για παράδειγμα, στο παρελθόν οι υποψήφιοι βουλευτές υπέγραφαν, μεταξύ άλλων, πως δεν έχουν αμετάκλητη καταδίκη εις βάρος τους. Στις σκέψεις είναι να προστεθεί πως δεν είναι συμβαλλόμενοι με τον δημόσιο τομέα, όπως συνέβη στην περίπτωση του βουλευτή.

Σύμφωνα με το Θεωρείο της “Καθημερινής”, σκέψεις, όμως, υπάρχουν και για αλλαγές στο καταστατικό. Ο Πάτσης δεν παρέδωσε την έδρα του, όπως και στο παρελθόν άλλοι βουλευτές και ευρωβουλευτές που διεγράφησαν. Η σκέψη είναι να υπάρξει αλλαγή στο καταστατικό του κόμματος και να προβλεφθεί πως όταν κάποιος διαγράφεται από βουλευτής, έχει την υποχρέωση να παραδίδει μαζί και την έδρα του. Η σχετική πρόβλεψη θα έχει περισσότερο ηθικό χαρακτήρα, παρά νομικό, όπως μου είπε αρμόδιο κομματικό στέλεχος, καθώς αυστηρά νομικώς μπορεί να μην έχει ισχύ, αφού οι βουλευτές και ευρωβουλευτές εκλέγονται από τους πολίτες μέσω των κομμάτων και όχι απευθείας από τα κόμματα.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα