Ο Ν. Παππάς υποστηρίζει ότι δεν είναι πλήρης η απομαγνητοφώνηση της Προανακριτικής

από fimotro

Με ένσταση επί διαδικαστικών ζητημάτων που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η συνεδρίαση της Προανακριτικής επιτροπής, καθυστερώντας τη συνέχιση εξέτασης του κ. Χρήστου Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, ο ελεγχόμενος πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς, κατέθεσε αίτημα προς το προεδρείο της Προανακριτικής, ζητώντας να του προσκομισθεί το μαγνητοφωνημένο υλικό της πρώτης κατάθεσης Καλογρίτσα, καθώς υποστηρίζει ότι δεν έχουν αποδοθεί ορθά όσα ειπώθηκαν.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς υποστηρίζει ότι «από την ανάγνωση των αντιγράφων των Πρακτικών προκύπτει ότι η απομαγνητοφώνηση της εν λόγω συνεδρίασης δεν είναι πλήρης, αντιθέτως υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ουσιώδεις δηλώσεις του εξετασθέντος μάρτυρος, όπως λ.χ. η ανάκληση του προηγούμενου ισχυρισμού του περί ύπαρξης γραπτών μηνυμάτων («sms») που δήθεν επιβεβαιώνουν τους κατατεθέντες ισχυρισμούς του, κάθως και οι διάλογοι μεταξύ των μελών της επιτροπής και δη του προέδρου αυτής Στ Κελέτση και της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη, οι οποίοι διάλογοι μάλιστα δημοσιεύτηκαν σε πολλά ΜΜΕ και προκάλεσαν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης».

Να σημειωθεί ότι η σύγκρουση του κ. Κελέτση με την κυρία Τζάκρη, η οποία, όπως υποστηρίζει ο κ. Παππάς, δεν κατεγράφη στα πρακτικά, αφορά ατυχές σχόλιο του πρώτου για την κόμμωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο στη συνέχεια ανακάλεσε.

Πάντως, το αίτημα του κ. Παππά, αλλά και η ένταση με την οποία το υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί τους βουλευτές της ΝΔ στο συμπέρασμα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να καθυστερήσει τις ουσιαστικές εργασίες της επιτροπής με παρελκυστικά επιχειρήματα.

Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση του εισηγητή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, που είπε πως «έχουμε απ’ εξω τον μάρτυρα και κάποιοι εδώ διακόπτουν και καθυστερούν», ενώ και ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος σημείωσε: «Κύριε πρόεδρε ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι λειτουργεί παρελκυστικά. Είμαστε εδώ μια ώρα και δεν έχει έρθει ακόμα ο μάρτυρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα