Ο Παπαδόπουλος επιμένει ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός στη Θήβα

από fimotro

Αναλυτικά όσα είπε στο δελτίο ειδήσεων με το Ν. Χατζηνικολάου

«Έχουμε πει από καιρό ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι σε επιχειρησιακό και τεχνικό επίπεδο», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μέλος της Επιτροπής  Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, αναφορικά με τους σεισμούς στη Θήβα.

Ο ίδιος έγραψε άρθρο στο οποίο ανέφερε ότι, αναμένεται σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ στην περιοχή της Θήβας και ερωτηθείς για το αν η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή προκαλεί ανησυχία για ένα μεγαλύτερο ή καθησυχάζει ως εκτόνωση του φαινομένου απάντησε πως συμβαίνει το πρώτο, αφού «η ενέργεια ενός σεισμού 6 Ρίχτερ ισοδυναμεί με τέσσερις 4άηδες»,κάτι που δεν συμβαίνει στην προκειμένη.

Αναφορικά με το αν μπορεί να επηρεαστεί η Αττική από τυχόν ισχυρό σεισμό στη Θήβα, απάντησε πως «οι βλάβες ενός τέτοιου μεγέθους σεισμού φτάνουν σε ακτίνα 20χλμ», συνεπώς και η Αττική οριακά δεν επηρεάζεται.

«Προφανώς αναμένουμε ένα μεγάλο σεισμό, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο ότι θα γίνει», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα