Από το 2018 έχει εκφράσει ο Παναθηναϊκός την επιθυμία του να αποχωρήσει από τη Euroleague, με τη διοίκηση του «τριφυλλιού» να είναι δυσαρεστημένη με τη διοργάνωση. Τα πρόστιμα, η κατά την εκτίμησή τους προβληματική διαιτησία, αλλά και η άποψη πως δεν υπάρχει κέρδος για την ΚΑΕ όσον αφορά τα έσοδα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλοςμάλιστα δεν έχει κρύψει την επιθυμία του η ομάδα να αγωνιστεί στο Champions League της FIBA.

Για να γίνει βέβαια αυτό πράξη, δεν είναι απλό, ούτε εύκολο. Ο Παναθηναϊκός έχει εγγυημένο συμβόλαιο συνεργασίας-παρουσίας στη Euroleague. Και όπως ισχύει για όλους τους συλλόγους που έχουν ανάλογη συμφωνία (Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι και όχι μόνο), υπάρχει ρήτρα αποχώρησης, η οποία φτάνει στα 10.000.000 ευρώ!Δηλαδή σχεδόν όλο το καθαρά αγωνιστικό μπάτζετ μιας ανταγωνιστικής ομάδας στη διοργάνωση.

Είναι σε θέση ο Παναθηναϊκός να δώσει αυτό το μεγάλο χρηματικό ποσό για να αποχωρήσει από τη Euroleague; Τη στιγμή που η ίδια η διοίκηση ξεκαθάρισε ότι μπαίνει σε ένα μεταβατικό στάδιο, με μικρότερο μπάτζετ, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να έχει βάλει και πωλητήριο στην ΚΑΕ;

Βέβαια, στο «πράσινο στρατόπεδο» έχουν την άποψη πως όχι μόνο δεν θα δώσουν ούτε ευρώ, αλλά θα πάρουν κιόλας, καθώς υπάρχει νομικό παράθυρο. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται. Πάντως να είστε σίγουροι πως τόσο ο Τζόρντι Μπερτομέου όσο και οι άνθρωποι της διοργάνωσης δεν θα αφήσουν το θέμα να περάσει στα… ψιλά.