Ο νόμος Κατρούγκαλου έδωσε συντάξεις 24.000 ευρώ τον μήνα!

από fimotro

Η αφαίμαξη των συνταξιούχων, όπως η περικοπή του ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, αποδεικνύεται πως δεν ήταν αρκετή για την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επιβεβαιώσε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ήρθαν σε γνώση του αποφάσεις για συντάξεις έως και 24.000 ευρώ τον μήνα.

“Ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις του ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 μήνα, 24.000 τον μήνα. Σε 10 χρόνια αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ”, είπε ο υπουργός Εργασίας επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ της εφημερίδας το “Παρόν”.

“Έδωσα εντολή το αυτονόητο, δεν κοίταξα να δω αν είναι νόμιμες ή μη, αλλά ηθικά δεν μπορώ να εκδώσω τέτοιου είδους συντάξεις”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο “η προηγούμενη πολιτική ηγεσία γνώριζε το θέμα αυτό για πέντε μήνες και αδιαφόρησε, αυτή είναι η υπηρεσιακή πληροφόρηση” ενώ πρόσθεσε ότι “η πληροφόρηση που έχω είναι ότι ορισμένες έχουν δοθεί, δεν τις πρόλαβα”. Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι από εδώ και πέρα χρειάζεται αλλαγή νόμου και “ήδη μια επιστημονική ομάδα εξετάζει αλλαγή νόμου”.

Ο Γιάννης Βρούτσης ξεκαθάρισε πάντως ότι “δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους για τους οποίους εκδόθηκαν ή ετοιμάζονταν αυτές οι αποφάσεις. Είμαι υπέρ της ανταποδοτικότητας του συστήματος αλλά ας έρθουν και αυτοί οι άνθρωποι στην πλευρά της ηθικής”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα