Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Δολοφονία Παπαγεωργίου: Με τον νέο Ποινικό Κώδικα η απόφαση

Στα μαλακά ο εγκέφαλος της δολοφονίας λόγω της αλλαγής ποινών

Μια πρώτη γεύση από αυτά που θα γίνουν από εδώ και πέρα μετά τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη πήραν χθες όσοι παρακολούθησαν τη δίκη για την δολοφονία του Παπαγεωργίου. Και αυτό γιατί ελαφρυντικά ζήτησε ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου, προκειμένου να «σπάσουν» τα ισόβια. Στις 3 Ιουλίου 2019 θα εκδοθεί τελικά η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για την υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012.

Ο Μάριος εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου του 2012 και την επόμενη μέρα η μητέρα του δέχτηκε τηλέφωνο από τους απαγωγείς που της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ.

Η γυναίκα, απελπισμένη, δεν επικοινώνησε με την αστυνομία αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή 73χρονου οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει τις αρχές. Αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί ήταν πως αυτός ο άνθρωπος ήταν τελικά, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα πορίσματα της Δικαιοσύνης, ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της. Ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια.

Η προγραμματισμένη για σήμερα έκδοση της απόφασης αναβλήθηκε τελικά για τις 3 Ιουλίου 2019 μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 73χρονου κατηγορουμένου ο οποίος επικαλέστηκε αφενός προσωπικό λόγο και αφετέρου ότι επιθυμεί να αιτηθεί ελαφρυντικά για τον εντολέα του με το νέο Ποινικό Κώδικα σε περίπτωση καταδίκης.

Με τον νέο Ποινικό Κώδικα, η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου βασίζεται σε υποκειμενικά κριτήρια ενώ από 1η Ιουλίου η αναγνώριση του θα βασίζεται στο αντικειμενικό κριτήριο της «σύννομης ζωής».

Με δύο λόγια όποιος έχει λευκό ποινικό μητρώο θα μπορεί ευπρόσωπα να ζητεί την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου «σύννομου βίου» (όπως πλέον αναφέρεται στη διάταξη) και αυτό να του αναγνωρίζεται ακόμη και εά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα