Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέφερε πλήγμα στην επιχειρηματικότητα, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, προειδοποιώντας πως αθέμιτες πρακτικές όπως η αδήλωτη ή η ανασφάλιστη εργασία δεν χωρούν. Ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέφερε πλήγμα στην επιχειρηματικότητα.

«Παρακολουθείτε την προσπάθεια της κυβέρνησης να παραπλανήσει ξανά τους πολίτες μετά το μήνυμα της 26ης Μαΐου. Αντί να απολογηθεί, διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ και επιμένει να κατασκευάζει έναν ανύπαρκτο αντίπαλο. Αυτοί που επέβαλαν 29 νέους φόρους, θυμήθηκαν εκ των υστέρων τη μεσαία τάξη, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Όλοι ξέρουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πολλά γιατί ξέρει πως δεν θα τα κάνει. Εμείς έχουμε υποχρεώση να μιλάμε συγκροτημένα γιατί ξέρουμε ότι θα κληθούμε να εφαρμόσουμε όσα προτείνουμε» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καταλήγοντας πως «Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει, διψάει να προχωρήσει μπροστά».

Μιλώντας για τις θέσεις του, ανέφερε: «Θεωρώ αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την ισχυρή ανάπυξη. Οι επενδύσεις είναι τα κλειδιά για χαμηλότερη φορολογία. Λιγότερη γραφειοκρατία και ρευστότητα στην οικονομία. Έχω μιλήσει για τα φορολογικά μέτρα που θα ξεδιπλωθούν στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφίσουμε τον Σεπτέμβριο. Μείωση φόρου από το 28% στο 20% και μείωση μερισμάτων, σταδιακή κατάργηση επιτηδεύματος και εισφοράς αλληλεγγύης. Να καταλήξουμε σε συντελεστές ΦΠΑ 11% ΚΑΙ 22%, διατηρώντας στο 6% τον υπερμειωμένο συντελεστή. Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας. Οι πρώτες φορολογικές μειώσεις του 2020 θα ψηφιστούν τον ερχόμενο Νοέμβριο με τον προϋπολογισμό».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη, όπως είπε, νέου χωροταξικού με χρήσεις γης σε τέσσερα επίπεδα: κατοικία, τουρισμός, ειδικές χρήσεις και παραγωγικές δραστηριότητες, ενώ υπογράμμισε ότι πρόθεσή του είναι να δρομολογήσει άμεσο σχέδιο εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στη συμφωνία αληθείας μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων τονίζοντας πως «όσο σαφής είμαι στα μέτρα ανάπτυξης, άλλο τόσο είμαι σε σχέση με αυτά που περιμένω από σας». Συγκεριμένα, τους ζήτησε τα εξής: «Πρέπει να επενδύσετε στη χώρα και να πληρώνετε φόρους και εισφορές. Να είστε δίπλα στους εργαζόμενους. Αθέμιτες πρακτικές όπως η αδήλωτη, ανασφάλιστη εργασία δεν χωρούν. Η συμπίεση μισθού και η απειλή απόλυσης δεν νοούνται, όπως και η εργασία εκτός ωραρίου. Κάντε εσείς συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην επιτυχία μέσω stock optionsκαι εγώ είμαι θετικός για γενναίες φοροαπαλλαγές. Δώστε κάρτες σίτισης, δώστε κάρτες μέσων μεταφοράς και εγώ θα δώσω έκπτωση στους φόρους».

«Αναμένω να δουλέψουμε μαζί, να αναβαθμίσουμε προϊόντα και υπηρεσίες με ένα φορέα, να κλείσουμε το εμπορικό έλλειμα και να επενδύσουμε στην καινοτομία, ώστε να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις στην ανταγνωνιστικότητα», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα