Ο Μητσοτάκης θα παραστεί στην Ιερά Σύνοδο

από fimotro

Τη Δευτέρα στην έκτακτη συνεδρίαση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το «παρών» στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021.

Με αυτήν την ασυνήθιστη κίνηση, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να ενισχύσει το κυβερνητικό μήνυμα για την αναγκαιότητα τόσο της τήρησης των μέτρων προστασίας της πανδημίας όσο και της αύξησης των εμβολιασμών.

Στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα συζητηθεί το θέμα της πανδημίας ενόψει Χριστουγέννων, δηλαδή πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες και η πορεία των εμβολιασμών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να δείξει ότι Πολιτεία και Εκκλησία συνεργάζονται αρμονικά προκειμένου να ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Αρχιεπισκοπή εν μέσω πανδημίας. Η προηγούμενη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου στις 30 Ιουνίου 2021. Και τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει την επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών, με τον Αρχιεπίσκοπο να απαντά:

«Είναι πεποίθησή μας πλέον ότι στο πρόβλημα αυτό το μεγάλο, που όλοι αντιμετωπίζουμε και αγωνιούμε, είναι απαραίτητη η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία, με εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Όλα αυτά που ακούγονται είναι ανορθόδοξα. Δεν μπορεί η επιστήμη με τη θρησκεία, με την πίστη μας, στο προκείμενο θέμα να είναι αντίθετη. Έτσι λοιπόν, είναι βασική μας αρχή και το κάναμε και θα το κάνουμε συνέχεια, να γίνει πεποίθηση όλων των ανθρώπων. Έτσι μόνο μπορεί να δημιουργηθεί το τείχος που θα μας προφυλάξει από ό,τι πιθανόν καινούργιο προβάλει πάλι. Επομένως δεν έχουμε καμία αντίρρηση, θα το κάνουμε και πάλι και όσες φορές χρειαστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα