Θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό που παρακολούθησε την αναπαράσταση της μάχης και έστειλε νέο μήνυμα στην Τουρκία

Το ιστορικό Καλπάκι Ιωαννίνων, στην έδρα του δήμου Πωγωνίου, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο οι κάτοικοι της περιοχής τον υποδέχθηκαν θερμά. Ο Κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της Πέμπτης παρακολούθησε την αναπαράσταση της γνωστής μάχης όπου τα ελληνικά στρατεύματα κατατρόπωσαν εκείνα της Ιταλίας και έγραψαν σελίδες δόξας στο «έπος του ‘40».

Στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να στείλει ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία: «Και εδώ στο Καλπάκι μέσα στη νύχτα ήρθαν για να τους απαντήσουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος επανέλαβε πως για την Ελλάδα το «Όχι» είναι εθνική θέση έναντι σε κάθε επιβουλή.

«Επιλέγω να αναδείξω την κινητήρια δύναμη που είναι πηγή κάθε θαύματος του ελληνισμού. Την αγάπη δηλαδή για την εθνική ανεξαρτησία που ενώνει τους πολίτες. Είναι προϋπόθεση της εθνικής μας ευημερίας», ανέφερε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. Επιπλέον, πρόσθεσε πως το «ΟΧΙ» έρχεται από μακριά και πηγαίνει μακριά.

«Σήμερα απευθύνεται σε έναν άλλο εισβολέα. Στη Ρωσία που καταπατά το διεθνές δίκαιο, το απαραβίαστο των συνόρων και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας και ανάβει μία διπλή φωτιά στην Ευρώπη προκαλώντας αίμα στα μέτωπα με τα όπλα και αποζητώντας αστάθεια στις δυτικές κοινωνίες με μοχλό την ακρίβεια», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το ΟΧΙ αποτελεί εθνική μας θέση απέναντι σε κάθε επιβουλή. Ειδικά όταν προέρχονται από χώρες που όσο υψώνουν την ρητορική τους τόσο βυθίζονται στην απομόνωση. Τα τρία αυτά γράμματα απευθύνονται σε όσους προκαλούν και απειλούν. Η άλλη όψη του ελληνικού όχι είναι το ναι στη σταθερότητα και τη συνεργασία. Οι θέσεις μας είναι σταθερές.. Στην επιθετικότητα αντιτάσσουμε την ετοιμότητα. Τα επιχειρήματα μας βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα