Ο Μιχάλης Μασουράκης νέος αντιπρόσωπος στο ΔΝΤ

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Διαδέχεται, από την 1η Σεπτεμβρίου 2020, τον Μιχάλη Ψαλιδόπουλο, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του

Με απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, νέος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ορίζεται ο Μιχάλης Μασουράκης.

Ο κ. Μασουράκης διαδέχεται, από την 1η Σεπτεμβρίου 2020, τον Μιχάλη Ψαλιδόπουλο, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του μετά από 5 χρόνια θητείας.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών θέλουν να ευχαριστήσουν τον κ. Ψαλιδόπουλο για την προσφορά του καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, καθώς και για την άψογη συνεργασία τον τελευταίο ένα χρόνο.

Ο νέος αντιπρόσωπος της Ελλάδας κ. Μιχάλης Μασουράκης είναι επικεφαλής οικονομολόγος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Από το 1996 και μέχρι τον διορισμό του το 2015 στον ΣΕΒ, ήταν Ανώτερος Διευθυντής Οικονομικών Μελετών στην Αlpha Βank.

Σπούδασε οικονομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών (Πτυχίο, 1985), στο American University στην Washington D.C. (MA, 1979) και στο Graduate Center of the City University of New York (PhD, 1983). Δίδαξε οικονομικά στο Hunter College της Νέας Υόρκης (1980-1983).

Εργάσθηκε ως Οικονομολόγος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Washington D.C. (1983-1986) και στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα (1987-1996). Διετέλεσε Αναπληρωματικό Μέλος στη Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1988-1996) και Μέλος Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (2000-2004). Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και Μέλος Δ.Σ. του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα