Ο Μενέντεζ μπλοκάρει την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία

από fimotro

“Είναι απειλή για την ασφάλεια της Αν. Μεσογείου”

Την αντίθεση του στην πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία, εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ τονίζοντας ότι “η εν λόγω επιτροπή είναι αυτή που αποφασίζει για πωλήσεις όπλων και το βλέπω πολύ δύσκολο να συμφωνήσω σε μια τέτοια εξέλιξη.”

Ο κ Μενέντεζ τόνισε ότι “η παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας εκ μέρους της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένων των υπερπτήσεων και των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και της εισβολής σε χωρικά ύδατα είναι απαράδεκτη και θα επιφέρει συνέπειες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στην Τουρκία και να συνεχίσουμε την πίεση.”

Πρόσθεσε μάλιστα πως η μεγαλύτερη και εγγύτερη απειλή για την ασφάλεια και την ευημερία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προέρχεται από την Τουρκία, η οποία παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ υιοθετεί προκλητική συμπεριφορά.

Αναφερόμενος στο εμπάργκο όπλων της Κύπρου, το οποίο έχει αρθεί μερικώς, το χαρακτήρισε μια αναχρονιστική πραγματικότητα λέγοντας ότι “πρέπει να προχωρήσουμε στην πλήρη άρση για να μπορέσει η Κύπρος να εκσυγχρονίσει την αμυντική ικανότητα της και να ενσωματωθεί περαιτέρω με την ΕΕ και τις ΗΠΑ.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα