Ο Μασκ ξεπουλά τα υπάρχοντα του Twitter – Στο σφυρί γλυπτά, καναπέδες και μηχανές εσπρέσο

από Philippos

Εκατοντάδες αντικείμενα, όπως αναμνηστικά, γλυπτά και άλλα σουβενίρ, από τα κεντρικά γραφεία του στο Σαν Φρανσίσκο έβγαλε το Twitter σε δημοπρασία στο Διαδίκτυο.

Μεταξύ τους είναι ένα γλυπτό με το γάλαζιο πουλί, το σύμβολο του Twitter με προσφορές που έφταναν τα 11.000 δολάρια, αλλά και ένα τεράστιο «@» με γλαστράκια που έφτασε τα 4.300 δολάρια.

Περιλαμβάνονται ακόμη ακριβές μηχανές εσπρέσο και ένα «συντριβάνι» που έβγαζε ανθρακούχα ποτά. Πωλούνται και μηχανήματα εκτύπωσης, καναπέδες από επώνυμους σχεδιαστές και θάλαμοι συσκέψεων με ηχομόνωση, ακόμη και ντουλαπάκια (για 60 δολάρια το ένα)

twitter-at

Η πώληση, όπως σημειώνει το BBC, έρχεται σε συνέχεια των κινήσεων του νέου ιδιοκτήτη του κοινωνικού δικτύου, Έλον Μασκ, για να μειώσει το μέγεθος της εταιρείας, η οποία του κόστισε 44 δισ. δολάρια.

Από την εξαγορά της εταιρείας ως σήμερα, έχουν απολυθεί περίπου οι μισοί από τους 7.500 εργαζομένους, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που παραιτήθηκαν. Έχουν ακόμη κοπεί και κάποιες παροχές όπως τα δωρεάν γεύματα.

Το Twitter φέρεται μάλιστα να μην έχει καταβάλει ενοίκια στα γραφεία που διατηρεί σε πολλές πόλεις. Στο Σαν Φρανσίσκο μάλιστα ο ιδιοκτήτης έχει μηνύσει την εταιρεία για τα απλήρωτα νοίκια.

Η εξαγορά από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο και οι τακτικές του οδήγησαν μεγάλους διαφημιζόμενους εκτός εταιρείας, μειώνοντας κατά πολύ τα έσοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα