Ποιος είναι ο μάρτυρας που “έδωσε” υπουργό για μίζες από το C4i;

από fimotro

Εικασίες ή ευθεία αναφορά με στοιχεία σε μίζες; Αυτό είναι το ερώτημα που ανακύπτει για τις πληροφορίες πως ένας μάρτυρας εμφανίστηκε αυτοβούλως πριν από λίγες μέρες στον ανακριτή Δημ. Ορφανίδη και  έδωσε κατάθεση για την προμήθεια του C4i. Σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε αυτοβούλως πως χρηματίστηκε υπουργός για να πάρει η αμερικάνικη Saic το 2003 τη σύμβαση για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, περιγράφοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, τον καθοριστικό ρόλο που θα είχε στην τελική επιλογή του ΚΥΣΕΑ, η άποψη επί τους θέματος του τότε πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται πως υπουργός Άμυνας , το 2003 που υπογράφηκε η σύμβαση για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου και πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης.

Θεωρητική προσέγγιση;

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο μάρτυρας κάνει μια μάλλον θεωρητική προσέγγιση της διαδικασίας με την οποία πήρε την δουλειά η αμερικανική εταιρία Saic, περιγράφοντας ένα πλάνο που κατά την εκτίμησή του, οδηγεί σε συμπεράσματα χρηματισμού τουλάχιστον ενός πολιτικού προσώπου, ενώ δεν αποκλείεται να  αναφέρεται και σε δεύτερο, πολιτικό πρόσωπο. Το σίγουρο είναι πως ανεξαρτήτως της βασικότητας ή όχι της κατάθεσης (την οποία δεν μπορεί να κρίνει, σε αυτή τη φάση εκ του νόμου ο ανακριτής) η δικογραφία πάει στη Βουλή αμμελλητί . Έτσι ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης αφού από τη μια «απολογείται» το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη για την υπογραφή της σύμβασης, ενώ παράλληλα η σημερινή Δημοκρατική Συμπαράταξη εξαπολύει μύδρους κατά τριών πρώην υπουργών της ΝΔ (Παυλόπουλου, Πολύδωρα, Μαρκογιαννάκη) για την παραλαβή του.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα

Επίσης τυχαίο ή όχι η κατάθεση του μάρτυρα συμπίπτει με την κίνηση της επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Χρήματος Άννας Ζαΐρη  η οποία διέταξε το άνοιγμα των λογαριασμών της οικογένειας Σημίτη, δύο πρώην υπουργών του στο Δημόσιας Τάξης και ενός μεσάζοντα όπλων.

Συμπίπτει επίσης, με την αποκάλυψη πως επίκεται πρόσωπο με πρόσωπο κατάθεση στην Ελληνική Δικαιοσύνη (στην ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα), για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, του Γάλλου πρώην στελέχους της εταιρίας Thales, το οποίο είχε μιλήσει για παράνομες πληρωμές στο θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, του εκσυγχρονισμού των φρεγατών (υπόθεση για την οποία ήδη προφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου) και του C4i.

Συγκεκριμένα ο Γάλλος , εναντίον του οποίου έχουν υπάρξει πολλές προσφυγές και καταδίκες στα γαλλικά Δικαστήρια, μεταξύ των οποίων και από τον κ. Παπαντωνίου, είχε παραδεχτεί ότι ήταν πάγια τακτική της Thales να προσανατολίζει το 2% του τζίρου της σε μίζες, προκειμένου να αναλαμβάνει μεγάλα έργα. Στις 20-5-2006, ενώπιον των γαλλικών δικαστικών αρχών είχε ισχυριστεί μεταξύ άλλων, ότι η Thales έχασε  τη συμφωνία  για το C4i «γιατί εμείς στοχεύσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί (σ.σ. Saic) στόχευσαν κατευθείαν στον Υπουργό Εσωτερικών και στον Πρωθυπουργό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα