Ο Μακρόν στηρίζει σε όλα Ελλάδα και Κύπρο

από fimotro

Για απόλυτη σύγκλιση μίλησε ο Γάλλος πρόεδρος και για το μεταναστευτικό

«Καταδικάσαμε με σαφή τρόπο» τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης» τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν, που προανήγγειλε επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Άμυνας στην Ελλάδα. Επίσης θα γίνουν κοινές επιχειρήσεις από ξηράς και θαλάσσης, με στόχο να διασφαλιστεί η ασφάλεια.  Ο κι. Μακρόν υπογράμμισε ότι στηρίζει πλήρως τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου και καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν και ζητήματα επενδύσεων. «Το ζητούμενο είναι να ενισχυθούν οι επενδύσεις» τόνισε.
Για απόλυτη σύγκλιση μίλησε ο Γάλλος πρόεδρος για το μεταναστευτικό. «Η Γαλλία θα είναι στο πλευρό σας», ανέφερε σε προσωπικό και τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να υπάρξουν επιστροφές. «Να βασίζεστε στη δική μας χώρα», πρόσθεσε. Επίσης, ζήτησε κοινή μεταναστευτική πολιτική στην Ευρώπη από φέτος, για να υπάρξει ένα πλαίσιο αποτελεσματικής αλληλεγγύης στην υποδοχή των προσφύγων με μέριμνα για τις χώρες πρώτης γραμμής.

Επίσης, οι δύο πλευρές συζήτησαν για το Brexit. «Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, προτάσσοντας την ενότητα και την ακεραιότητα της ΕΥρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είπε, θα πρέπει να οικοδομηθεί μια νέα σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο για το μέλλον. Προανήγγειλε δε ένα συνέδριο για το μέλλον της Ευρώπης. «Έχουμε κοινές φιλοδοξίες για την αγροτική πολιτική, την πολιτική περιφερειακής αλληλεγγύης» ανέφερε, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κλιματική αλλαγή, όπου η Ελλάδα είναι αρωγός.
Στο εγγύς μέλλον, ο Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί την Ελλάδα. «Πάντοτε η Γαλλία ήταν κοντά σας. Οι δύο χώρες ήταν πάντα καίριες στην ιστορία», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα