Ο μαχητικός  Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος μας στέλνει σαν αύρα λεπτή το μήνυμά του

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Από τα “Ψηλά Βουνά” του καρπενησίου λογοτέχη Ζαχαρία Παπαντωνίου και το στρατηγείο του Καραϊσκάκη την Μονή Προυσού

Ακούστε από το ηχητικό που ακολουθεί την ομιλία του σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας

Μια σπουδαία είδηση που πέρασε στα «ψιλά» ή στα… αζήτητα,έφερε στο φως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος στο κυριακάτικο κήρυγμά του, ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Ο Άγιος  Καρπενησίου, είναι ένας σεμνός ιεράρχης, παραδοσιακός, συνετός, με αγία βιοτή, που αγωνίζεται αθόρυβα, στην επαρχία όπου τον εξέλεξε η Ιεραρχία, για την πνευματική αφύπνιση και την σωτηρία του ποιμνίου του.

Ο Σεβασμιώτατος αφού μνημόνευσε το γεγονός της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων και τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας, αναφέρθηκε στο σήμερα. Έκανε αναφορά στην πανδημία επισημαίνοντας ότι «πέρα από το πρόβλημα της υγείας που αντιμετωπίζουμε, ταλανίζει και την Εκκλησία». Έθεσε το πρόβλημα στην πνευματική του διάσταση, λέγοντας «δικαίως επιτρέπει ο Θεός να υποφέρουμε, γιατί εμείς, εμείς, οχι οι άλλοι, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε να είμαστε. Δεν είμαστε τα κεράκια που φωτίζουν και το άλας της γης». Γι’ αυτό σημείωσε «επιτρέπει ο Θεός να δοκιμαζόμαστε».

Κατήγγειλε ότι προ ημερών «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε και εγκαλεί την Ελληνική Κυβέρνηση, γιατί πέρυσι  παρανόμως απαγόρευσε στους πιστούς την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα να τελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα»!

 Και δικαίως αναρωτήθηκε έντονα: «Το ακούσατε αυτό από τα κανάλια; Όχι»!

Και ευθαρσώς και με δίκαιη αγανάκτηση ερωτά ο άγιος Καρπενησίου, που  καθώς φαίνεται δεν μασά τα λόγια του αλλά δεν φτάνει πάντα στο κέντρο η φωνή του:

«Επιτέλους, είμαστε χολεριασμένοι στην Εκκλησία; Γιατί οι Μητροπολιτικοί Ναοί θα είναι ανοιχτοί για είκοσι άτομα και θα υποβάλλονται και σε έλεγχο covid και στα σούπερ μάρκετ μπαίνουν όσοι θέλουν χωρίς έλεγχο»;

Από τα «Ψηλά Βουνά» του καρπενησίου λογοτέχη Ζαχαρία Παπαντωνίου και το στρατηγείο του Καραϊσκάκη την Μονή Προυσού, ο μαχητικός επιχώριος Μητροπολίτης μας στέλνει σαν αύρα λεπτή το μήνυμά του: «εν όψει των εορτών του 1821 θυμηθείτε τον Θούριο του Ρήγα «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή».

Δεν έχει αξία να ζούμε φυλακισμένοι. Σκοπός είναι να ζήσει ο  άνθρωπος και να απολαμβάνει τον αέρα που τον έχουμε καθαρό εδώ στο Καρπενήσι, τον ήλιο, τον αδελφό»!

Ο νοών νοείτω!Μπράβο Άγιε Καρπενησίου. Άξιος! Κάθε μέρα που περνά μας εκπλήσσετε ευχάριστα και δημιουργικά! Έχουμε ανάγκη απο τη φωνές ωσάν τη δική σας, ακόμη και αν δεν φτάνει εγκαίρως μέχρι το κράτος των Αθηνών!

Κυριακή της Ορθοδοξίας || Ὁμιλία τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου (ΗΧΗΤΙΚΟ) – Ράδιο Καρπενήσι εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα