Ο Κουφοντίνας προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και ζητεί ακύρωση της μεταγωγής του

από fimotro

Να αφεθεί ελεύθερος ο Δημ. Κουφοντίνας (αναβολή έκτισης της ποινής) ώστε να σωθει η ζωή του και να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη η υγεία του, ζητεί με προσφυγή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Π. Στάθη στο capital.gr, το αιτημα προς τον Εισαγγελέα Λαμίας ειναι , οπως αναφέρεται, για να του δοθεί αναβολής έκτισης της ποινής του, ώστε να σωθεί η ζωή του και μην υποστεί ανήκεστο βλάβη η υγεία του.

Παράλληλα προσφεύγει και στο Τριμελές Δικαστήριο Λαμίας για να ακυρωθεί η μεταγωγή του στο Δομοκό και να διαταχθεί να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.

Η πρώτη διαδικασία αφορά ακόμα και την ελευθέρωση του κρατουμένου για λόγους υγείας (με την επίκληση ακόμα και επιχειρήματος ότι σε 7 μήνες θα εχει δικαίωμα να υποβάλλει αιτημα υφ όρων απολυσης απο τις φυλακές) και η δεύτερη , υπο τη γενική αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου, η προσπάθεια ακυρωσης της αποφασης της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής για τη μεταγωγή του στον Δομοκό.

Αυτο περιέγραψε η Ιωάννα Κούρτοβικ, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον Αντ1.

Να την πάρει πίσω

Η συνήγορος κάλεσε ακόμα “να πάρει πίσω η Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, που παραβίασε το νόμο, την απόφασή της και να εφαρμόσει το νόμο, αν προλαβαίνει..Τις τελευταίες μέρας μας υποδεικνύουν να ακολουθήσουμε μία διαδικασία που ξεφεύγει από τα όρια του νόμου”, ανέφερε η Ιωάννα Κούρτοβικ, σημειώνοντας πως θα καταθέσει στο Πρωτοδικείο Λαμίας αίτηση για διακοπής της ποινής, λόγω του κινδύνου της ζωής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με την Ι.Κούρτοβικ, “έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και ο νόμος” και η Πολιτεία κινείται “με πολεμική διάθεση απέναντι στον άνθρωπο και σε μένα” και σχολίασε πως “είναι απίστευτο το τι έχει γίνει”.

“Ακούσαμε ότι Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Τσιάρας δεν θέλουν να υποχωρήσουν”, ανέφερε, τονίζοντς πως “δεν πρέπει να φτιάχνονται φωτογραφικοί νόμοι, οι οποίοι μετά παραβιάζονται από την ίδια την κυβέρνηση”.

Ερωτηθείσα γιατί ο κρατούμενος δεν ακολούθησε εξ αρχής τη νόμική οδό για την ικανοποίηση του αιτήματός του, είπε πως όταν το Νοέμβριο έγινε η μεταγωγή του στο Δομοκό και ζητήθηκε η αιτιολογία, ώστε να προσβληθεί η απόφαση βάσει νόμου, δεν τους δόθηκε το σχετικό έγγραφο. “Στις 7/1 η Νικολάου μας έλεγε ότι μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και μετά λόγω covid στο Δομοκό”, είπε σχετικά ενώ ανέφερε πως κατά τη διαδικασία υπήρχε “από παντού άρνηση διότι κανείς δεν αναλάμβανε την αρμοδιότητα”.

“Δε μας δόθηκαν επί δύο μήνες οι αποφάσεις και όταν μας δόθηκαν, δεν υπήρχε κείμενο αποφάσεων”, ανέφερε σχετικά και εξηγώντας πως “δεν έχουμε ένα συνταγματικό δικαστήριο που να εξετάζει τις παραβιάσεις του νόμου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα