Ο Καραμανλής φτιάχνει προφίλ Προέδρου Δημοκρατίας

από fimotro

Πρώτη επιλογή του Κ. Μητσοτάκη για την θέση του ανώτατου Πολιτειακού παράγοντα

Μπορεί κάποιοι στενοί συνεργάτες του Κ. Καραμανλή να ισχυρίζονται ότι ο πρ. πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ωστόσο η λογική και κάποιες πληροφορίες από το περιβάλλον του Κ. Μητσοτάκη μεταφέρουν τελείως αντίθετο κλίμα για τον Κ. Καραμανλή.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κ. Καραμανλής πάντα έλεγε ότι θα ενδιαφερόταν για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα μόνο εάν ο Πρόεδρος είχε αυξημένες αρμοδιότητες και εκλεγόταν απευθείας από τον λαό. Κάτι τέτοιο ωστόσο στην επόμενη θητεία του νέου Προέδρου δεν φαίνεται να προκύπτει. Οι αλλαγές στο Σύνταγμα θα είναι συγκεκριμένες και δεν αφορούν τις αρμοδιότητες του νέου ΠτΔ.

Η κινητικότητα Καραμανλή δείχνει Ηρώδου Αττικού

Τις τελευταίες ημέρες όμως ο τρόπος που κινείται ο Κ. Καραμανλής δείχνουν ότι τον ενδιαφέρει η θέση για να προταθεί από την επόμενη κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα με τις αλλαγές που θα περάσουν στο Σύνταγμα ο νέος Πρόεδρος μπορεί να εκλεγεί με 151 ψήφους. Βέβαια ο Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για μια στενή κομματική υποψηφιότητα αλλά για ευρύτερη αποδοχή από περισσότερα κόμματα του ενός. Στο πλαίσιο αυτό το Fimotro έχει ξεκινήσει ηλεκτρονικη ψηφοφορία για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή, η κινητικότητα που αναπτύσσει ο Κ. Καραμανλής ήρθε να ενισχύσει τα σενάρια περί υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας με μεγάλες πιθανότητες να επαναληφθεί το σενάριο ότι ο Κων/νος Μητσοτάκης τότε ως πρωθυυπουργός είχε προτείνει τον Κων/νο Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον Χρήστο Σαρτζετάκη.

Η λίστα του επόμενου πρωθυπουργού

Όλα αυτά βεβαίως είναι πολύ νωρίς για να μετατραπούν από σενάρια σε ειδήσεις, ανοίγει ωστόσο μια γενικότερη συζήτηση σχετικά με τον επόμενο ΠτΔ. Ο Κώστας Καραμανλής είναι το πρώτο όνομα που υπάρχει στη «λίστα» Μητσοτάκη, με τους υποψηφίους για τον επόμενο ένοικο της Ηρώδου Αττικού, αν και στην Πειραιώς αυτή την περίοδο δεν ανοίγουν θέμα Προέδρου της Δημοκρατίας, σεβόμενοι τον Θεσμό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει δεχθεί πολλές εισηγήσεις για τον πρώην πρωθυπουργό, με βασικό σκεπτικό, ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, εξασφαλίζει την ενότητα του κόμματος, όταν θα αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις η κυβερνητική φθορά της Κυβέρνησης του.

Υπενθυμίζεται ότι συνάντηση αρκετής ώρας είχαν την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής. Επρόκειτο για μια εφ’ όλης της ύλης κουβέντα, που έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού πραγματοποιήθηκε μετά το νικηφόρο για τη Ν.Δ., αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές οι δυο άνδρες, είχαν την ευκαιρία μιας πρώτης αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος, με τον πρώην πρωθυπουργό, να αποδίδει την συντριβή τους ΣΥΡΙΖΑ, σε τρεις λόγους.

Το όνομα του Κ. Καραμανλή θα παίξει πολύ δυνατά για επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κρατήστε την πληροφορία και θα επανέλθουμε…

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα