Ο Καλογρίτσας και η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψαν τις διαφοροποιήσεις στη ΝΔ

από fimotro

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν ισχυρός, Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη δεν θα είχαν διαφοροποιηθεί

Υπό κανονικές συνθήκες στην ειδησεογραφία των ημερών οι διαφοροποιήσεις της Γιαννάκου κατά κύριο και της Κεφαλογιάννη κατά δεύτερο θα ήταν ένα από τα βασικά θέματα του πολιτικού ρεπορτάζ. Το ότι δεν είναι ψηλά στην ατζέντα δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι δεν έχουν ιδεολογικό και εσωκομματικό υπόβαθρο οι διαφωνίες αυτές και γι αυτό δεν ανησυχούν τον πρωθυπουργό και το Μαξίμου γενικότερα, αλλά έχει να κάνει με την πρωτοφανή αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ  να ασκήσει σοβαρή αντιπολιτευτική κριτική καθώς το θέμα Καλογρίτσα και όλα όσα είπε ο γνωστός εργολάβος στην προανακριτική, έκαψε τις όποιες πρωτοβουλίες πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά εξαφάνισε τις αντιπολιτευτικές κριτικές από τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Η εμφανής αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει τον μεσαίο χώρο και να απομακρύνει τους ακραίους και τους γραφικούς έπαιξε, όπως όλα δείχνουν, καθοριστικό ρόλο για τι διαφοροποιήσεις των βουλευτών στο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια. Συνεργάτες των τριών βουλευτών εξηγούσαν σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι δεν θα δημιουργούσαν θέμα αν η κυβέρνηση ήταν σε δύσκολη θέση και πιεζόταν αποτελεσματικά από την αξιωματική αντιπολίτευση, τώρα όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και δεν είναι κακό που υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και φωνές.

Επί της ουσίας και παρά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ με διαρροές να εμφανίσει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση, το πρόβλημα το έχει το ίδιο το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης αφενός για΄τι κανένας σοβαρός πολιτικός παρατηρητής δεν το θεωρεί αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας και αφετέρου γιατί εκτονώνει τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες και αυτό οφελεί τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση συνολικά.

Η ειδησεογραφική ατζέντα για τον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι αρνητική. Όσο δεν μετακινείται στον μεσαίο χώρο απομακρύνοντας τους ακραίους δεν έχει καμία απολύτως τύχη…

Fimotro

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα