Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας ομολογεί ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα

από fimotro

Για την πορεία της πανδημίας και την αναγκαιότητα λήψης μέτρων μίλησε ο καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Σορβόννης Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι στη σωστή κατεύθυνση, γιατί εντατικοποιούν και αυστηροποιούν την αποστασιοποίηση μεταξύ των πολιτών» σημείωσε ο κ. Γεροτζιάφας, τονίζοντας πως με αυτό το «ήπιο lockdown» επιβραδύνεται η μετάδοση του ιού.

«Από τη στιγμή που έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον, σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε αύξηση των νοσηλειών» πρόσθεσε ο καθηγητής Αιματολογίας, συσχετίζοντας τα αποτελέσματα που είχε και έχει η Γαλλία, η οποία έχει μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού.

Για τη μετάλλαξη Όμικρον ο κ. Γεροτζιάφας σημείωσε ότι το «καλό» σενάριο κάνει λόγο για μια πιο ήπια νόσηση, ωστόσο υπάρχει και το χειρότερο σενάριο που αναφέρει ότι ο ιός δεν έχει αλλάξει, συνεχίζοντας να παράγει ένα σύνθετο και δυνητικά θανατηφόρο νόσημα.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι τα εμβόλια είναι το μοναδικό μέσο αντίστασης στην πανδημία, σημειώνοντας ότι κυρίως οι νοσηλείες προέρχονται από τους μη εμβολιασμένους πολίτες. «Τα εμβόλια προστατεύουν. Μην μπούμε σε μια λογική ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν. Προστατεύουν λιγότερο, αλλά είναι το κύριο εργαλείο μας» συμπλήρωσε.

Επίσης, ο κ. Γεροτζιάφας τόνισε πως θα πρέπει στις εκκλησίες να βρεθούν οι εμβολιασμένοι πολίτες, προκειμένου να μην υπάρξει υπερμετάδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα