Ο Γκουαϊδό ανακοίνωσε μαζική «στρατηγική δράση» κατά του Μαδούρο

από fimotro

Ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε την λήψη «στρατηγικής δράσης» από τους υποστηρικτές του ύστερα από μαζικές διαδηλώσεις, ως μέρος της «Επιχείρησης Ελευθερίας» με σκοπό να την ανατροπή του καθεστώτος Μαδούρο.

Η δυσοίωνα ασαφής «στρατηγική δράση» βασίζεται στην οργάνωση των επιτροπών για την «Βοήθεια και την Ελευθερία», σύμφωνα με tweet του Γκουαϊδό και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή στις 6 Απριλίου. Επιτροπές αποτελούμενες από κυψέλες πολιτών έχουν αναπτυχθεί σε όλη την Βενεζουέλα με την βοήθεια νομοθετών της αντιπολίτευσης τις τελευταίες εβδομάδες, έτοιμες να αναλάβουν δράση μόλις δοθεί το γενικό σινιάλο για επίθεση στον Μαδούρο.

Η «Επιχείρηση Ελευθερία» (Operation Freedom) ανακοινώθηκε από τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο νωρίτερα τον Μάρτιο χαρακτηρίζοντάς την ως ένα σχέδιο για «πλήρη επανάσταση σε όλες τις πολιτείες της Βενεζουέλας ταυτόχρονα».

Εκτός από τις επιτροπές για αρωγή και ελευθερία, θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εργατικές επιτροπές του δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, ενώ έπονται και οι λεγόμενες «συνταγματικές επιτροπές» εντός του εθνικού στρατού.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίζει ο Γκουαϊδό είναι η ακλόνητη εμπιστοσύνη των ενόπλων δυνάμεων στην κυβέρνηση Μαδούρο. Ο ίδιος έχει δηλώσει επισήμως ανοιχτός σε μια ξένη στρατιωτική επέμβαση, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να αφήνουν «όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι».

Παράλληλα ο Γκουαϊδό κάλεσε εκ νέου τον λαό σε διαδηλώσεις το Σάββατο, με την λαϊκή απήχησή του να παραμένει ακόμη ασαφής. Την Τρίτη η αυτοκινητοπομπή του έπεσε σε ενέδρα, ενέργεια πίσω από την οποία κρύβεται ο Νίκολας Μαδούρο, όπως ισχυρίζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Με πληροφορίες από το RT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα